Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt Audi RS 3 Sportback aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een hele leuke auto te koop: een Audi RS 3 Sportback. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Audi RS 3

Het is misschien wel een van de leukste Audi’s die je voor een redelijk bedrag kunt kopen: de tweede generatie RS 3. Het geluid van een heerlijke en super krachtige vijfcilinder, een verfijnde zeventraps automaat en een over het algemeen veel speelsere aandrijflijn dan de eerste generatie. “Het zijn nu veel meer de achterwielen die bepalen wat er met de auto gebeurt”, zo schreven we tijdens onze eerste kennismaking.

Audi RS 3, overheid, occasion

In 2017 kreeg de Audi RS 3 een facelift en werd het model nog een stukje beter. Hij viel 10 kg af en kreeg er 33 pk en 15 Nm bij. De 2,5-liter vijfcilinder levert sinds dat jaar 400 pk en 480 Nm. Ook kwam er vanaf dat jaar de RS 3 Limousine bij. De nul-naar-honderd-sprint legt de hatchback uit Ingolstadt in 4,1 seconden af, waarna de begrenzer het feest beëindigt op 250 kilometer per uur. Ga je hypermilen, dan moet je volgens NEDC 1 op 12 kunnen halen. In de praktijk komt het verbruik iets onder de 1 op 10 uit.

Standaard levert Audi de RS 3 met Quattro-vierwielaandrijving, die ervoor zorgt dat de 19-inch wielen zo veel mogelijk grip hebben. Achter de wielen zitten grote remschijven die op de vooras optioneel van koolstofkeramiek vervaardigd zijn.

Occasion bij de overheid

De Nederlandse overheid biedt een Audi RS 3 Sportback uit 2019 aan. De auto heeft 32.568 kilometer ervaring en is gehuld in de fraaie kleur Nardo Grey. De hatchback ziet er op het eerste oog erg netjes uit, al laat de advertentie geen foto’s zien van het vijfvoudig orkest.

De über-RS 3

Autovisie reed in 2017 met de Audi RS 3 en RS 3 TCR – het ultieme racebroertje van de normale limousine – over het circuit van Zandvoort. Stap aan boord van een échte raceauto!

Kersverse Audi RS 3 heeft al direct een paar records te pakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.