Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 19 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Nederlandse Bugatti Chiron Super Sport 300+ gaat de weg op

Een prijskaartje van 3,5 miljoen euro plus enkele tonnen aan belasting en een gelimiteerde oplage van slechts 30 stuks. De Bugatti Chiron Super Sport 300+ is een kostbaar en exclusief snelheidsmonster dat voor slechts weinig wereldburgers is weggelegd. Toch, de Nederlandse koper bergt de auto niet in zijn mancave op!

Eind volgend jaar wordt de hypercar uit het Franse Molsheim aan de gelukkige Nederlandse koper overhandigd, en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De koper, de Rotterdamse ondernemer Michel Perridon, schuwt de publiciteit niet met zijn exclusieve wagenpark. En ook niet met het komende model.

Op Nederlandse kenteken

We spraken Perridon voor Autovisie Magazine, waarin je het complete interview leest, en vroegen hem of het hebben van een Nederlands kenteken een extra vorm van prestige is? Met priemende blik en stemverheffing: “Zeker niet! Als ik ermee wil rijden, dan moet ik ze toch op kenteken zetten? Dan moet je de bpm en de btw betalen. Die gele plaatjes zijn naast duur ook nog spuuglelijk, maar dat is mijn probleem. Wat andere mensen ervan vinden, interesseert me helemaal geen reet. Ik doe waar ik zelf zin in heb. Ik heb ze ook privé. Het is niet echt een slimme investering, dat geef ik onmiddellijk toe.”

Bugatti collectie
Jerome Wassenaar

Dag van hun leven

Zijn Bugatti’s worden allemaal gebruikt en zijn eerste Veyron heeft inmiddels 50.000 kilometer gelopen. “Ik denk niet dat er een andere met die stand bestaat. We rijden bijna maandelijks met de familie voor goede doelen. Dan neem ik ze meestal alle vier mee. Even een rondje centrum en de winkelstraat de Meent op. Daar komt altijd veel volk op af. Die zieke kinderen hebben de dag van hun leven in zo’n auto en vergeten de ellende. Prachtig is dat.”

Multi-owners

Zijn vijfde Bugatti krijgt hij eind volgend jaar overhandigd. “De Chiron Super Sport 300+ is afgeleid van de recordauto die 490 km/h haalde. Er worden slechts dertig stuks gemaakt en alleen multi-owners mogen er een kopen. Dan nóg mag je blij zijn als je hem krijgt. ‘Perridon, wil je er een?’, vroegen ze. Nou, dat is goed. Van opwinding heb ik vervolgens een nacht niet kunnen slapen. Dat is toch gaaf.”

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Weekendautootje

Perridon, die ooit op de Autobahn 360 km/h in zijn Bugatti haalde, heeft de video van Bugatti’s snelheidsrecord “al tig keer gezien, maar het blijft spannend. Nog steeds krijg ik kippenvel. Hebben jullie dat nooit?,” vraagt hij aan Autovisie-redacteur Peter Hilhorst en fotograaf Jérôme Wassenaar. Wat zijn de plannen met de nieuwste Bugatti en is daarmee de verzameling compleet? Met een knipoog: “Dat wordt toch wel een beetje het weekendautootje. Om met de vrouw op zondag naar Scheveningen een kopje koffie te halen. Zonder gekheid. Ik vind het gewoon gaaf. Een mijlpaal.”

Autovisie 24

Lees meer over Michel Perridon in Autovisie Magazine 24 die nu in de winkel ligt. Daarin vertelt hij over zijn liefde voor Bugatti, onthult hij de bouw van zijn Bugatti-museum, ventileert hij zijn mening over de toekomst van Bugatti en verklapt hij wat hij nog meer van Bugatti heeft gekocht.

Fotografie: Jérôme Wassenaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.