Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Bugatti Chiron Super Sport 300+: de recordbreker is te koop

Weet u nog die Bugatti Chiron die 490 kilometer per uur aantikte? Ja, die verkoopt Bugatti nu als speciale editie: de Bugatti Chiron Super Sport 300+. Er komen er maar 30 van.

Bugatti Super Sport 300+

Na de verrassende recordpoging van Bugatti van vorige week, wist je natuurlijk wel een beetje dat de ongelooflijk snelle en aangepaste Chiron er als speciale editie ging komen. De auto die Andy Wallace tot 490+ kilometer per uur stuurde had zelfs al de bekende ‘Super Sport-strepen’. Het was al een hint naar wat ging gebeuren en wat we nu dus weten: de gelimiteerde Bugatti Chiron Super Sport 300+ is een feit.

Zwarte velgen

De Chiron Super Sport 300+ lijkt in eerste opzicht als twee druppels water op de auto waarmee het record gezet werd, maar er zijn wat kleine verschillen. De eerste daarvan was u waarschijnlijk al opgevallen: de zwarte velgen onder deze Chiron. Dit is een speciale set voor de auto die op de IAA in Frankfurt getoond wordt. De andere verandering is dat de auto niet meer zo extreem laag ligt. De rijhoogte is teruggeplaatst naar normale hoogte omdat je anders waarschijnlijk de straat niet eens uit zou komen.

Bugatti Super Sport 300+

Aan de binnenkant zijn de veranderingen ietsjes groter. Testcoureur Wallace zat in een speciaal geprepareerde racestoel en naast hem plaatste Bugatti geen stoel om ruimte te maken voor computers. Ook werd hij beschermd door een rolkooi. Al die dingen vinden we niet meer terug in de Bugatti Chiron Super Sport 300+. Deze heeft een normaal Bugatti-interieur. Toch prettig voor de eigenaar.

Snelheidsbegrenzing

Een andere aanpassing die gedaan is, is aan de W16. Deze produceert, net als de Centodieci. namelijk 1.600 pk in plaats van de standaard 1.500 pk. Op dit moment is het overigens nog onduidelijk of Bugatti de snelheidsbegrenzing aanpast. Deze staat op 420 km/h, maar er gaan nu geruchten dat kopers ervoor kunnen kiezen om deze te verwijderen. Daarbij komt dan wel dat ze verplicht een rolkooi moeten afnemen. Ook zouden ze dan zelf de een poging kunnen doen om de 490 km/h te halen op de Ehra-Lessien testbaan.

Bugatti gaat maar 30 exemplaren van de Bugatti Chiron Super Sport 300+ maken. prijzen beginnen bij €3,5 miljoen euro exclusief belastingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.