Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Nederlands bekendste Bugatti-liefhebber overleden

Na een kort ziekbed is op 81-jarige leeftijd Jean Prick overleden. Hij was een grote bekende in de Bugatti-scene en verwierf nationale bekendheid toen hij op TV in het NCRV-programma Showroom huilend over zijn passie voor Bugatti vertelde.

Schermafbeelding 2019-01-24 om 08.38.40

Prick, fotograaf van beroep, verscheen op tal van auto-evenementen. Waar Bugatti was, was Prick. Later liet hij zich vergezelen van zijn Bugatti 57, die hij van zijn vader erfde. Hij zei in het programma van Showroom dat hij er alles voor over had om ooit een Bugatti te kunnen bezitten. Zelfs het verkopen van zijn vrouw behoorde tot de opties, zei de geëmotioneerde Jean destijds. Prick ademde Bugatti. In zijn huis had de autofreak zelfs een pot staan met daarin aarde die hij had meegenomen van Bugatti’s fabrieksterrein in het Franse Molsheim.

De liefde voor Bugatti nam Prick over van zijn vader Guillaume, die ‘de Paus der Bugatti’s’ werd genoemd. De familie had meerdere Bugatti’s in haar bezit. Niet geheel toevallig draagt Jean dezelfde naam als de zoon van Bugatti-grondlegger Ettore. Prick beschreef de Bugatti’s als “de superauto’s van de wereld”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.