Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Skoda Kamiq in lijn met Karoq en Kodiaq

Kamiq. Zo gaat Skoda’s volgende SUV heten. De naam komt uit de taal van de Inuit, de naam waarmee de Eskimo’s van Groenland en Canada zichzelf aanduiden.

skoda-kamiq-new-suv-582932

 

Kamiq sluit aan bij de aanduidingen Karoq en Kodiaq die de Tsjechische autobouwer voor zijn SUV’s al gebruikt. De term start met een k en eindigt ook op een q.

LEES OOK: SKODA LICHT TIPJE VAN COMPACT SUV SLUIER

 

De naam Kamiq wordt al gebruikt in China op een model van Skoda. Het is voor het eerst dat de fabrikant de naam op een type voor Europa gebruikt.

PLATFORM 

De Kamiq is de compactste SUV van het merk. Hij staat op de zogeheten MQB A0-bodemsectie en deelt zijn technische basis met de eigen Scala en de Seat Arona en Volkswagen Polo. Het model komt onder de Karoq in het programma. Hij zal over vijf deuren en evenveel zitplaatsen beschikken.

GENEVE 2019 

Op de Autosalon van Genève 2019, die van 7 tot en met 17 maart 2019 wordt gehouden, beleeft de Kamiq zijn werelddebuut. In de aanloop naar de show zal het merk de Kamiq al tonen, maar niet voordat Skoda 15 miljoen miljard teaserfoto’s de wereld in het gestuurd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.