Autovisie
Autovisie Nieuws 30 mrt 2020

NAIAS 2020 in Detroit geannuleerd, in 2021 volgende editie

De 2020-editie van de North American International Auto Show, kortweg NAIAS, had het startpunt moeten vormen van een nieuw tentoonstellingsconcept. Maar door de coronacrisis is de eerste vernieuwde editie geannuleerd. De volgende autoshow wordt in juni 2021 gehouden.

De Detroit Motor Show kampt al enkele jaren met minder deelnemers. Autofabrikanten hadden steeds minder vaak de behoefte om deel te nemen aan de grootste autoshow in het hart van de Amerikaanse auto-industrie. Meer en meer fabrikanten verkozen de elektronicabeurs CES in Las Vegas boven de NAIAS in Detroit, waar zij dan nieuwe modellen met nieuwe elektrische snufjes hun werelddebuut lieten beleven. Niet alleen het nieuwe publiek speelde daarin een belangrijke rol, ook het weer. Waar Las Vegas in januari warm en droog is, is Detroit op hetzelfde moment ijskoud en zeiknat.

NAIAS is schaduw CES

Reden voor de organisatie van de NAIAS om te kijken naar een andere datum, zodat het niet langer in de schaduw van de CES hoefde te opereren. Er is in 2018 bepaald, toen de complete Duitse auto-industrie had laten weten niet deel te nemen aan de NAIAS 2019, dat de Detroit Motor Show 2020 naar juni werd verplaatst.

Tijdelijk ziekenhuis

Dit jaar zou voor het eerste de NAIAS in juni worden gehouden. Maar nu de coronacrisis wereldwijd is uitgebroken en ook Detroit treft, wordt de locatie van de tentoonstelling, het lokale congrescentrum, ingericht als tijdelijk ziekenhuis.

NAIAS 2021 in juni

De eerstvolgende editie van de NAIAS staat gepland voor juni 2021. De deuren openen op zaterdag 19 juni en sluiten op zaterdag 26 juni 2021.

New York en Geneve

De NAIAS 2020 is niet het enige evenement dat is geannuleerd. De autoshow in New York werd eerder uitgesteld. De vraag is of de tentoonstelling op de nieuwe datum zal plaatsvinden. New York wordt nu n namelijk hard getroffen door de coronacrisis. De Autosalon van Geneve 2020 was de eerste internationale autoshow die werd geannuleerd. Die beurs had begin maart moeten plaatsvinden.

Reageer op artikel:
NAIAS 2020 in Detroit geannuleerd, in 2021 volgende editie
Sluiten