Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 19 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Morgan zwaait succesvolle 3Wheeler uit, maar niet voor lang

Morgan stopt met de productie van de 3Wheeler, en viert het einde van dat model met een speciale uitvoering. De P101, zoals-ie gaat heten, is zeer exclusief.

Het is zonder twijfel een van de meest bijzondere auto’s die je op dit moment kunt kopen: de Morgan 3Wheeler. Na een afwezigheid van precies 60 jaar kondigde Morgan in 2011 aan een nieuwe 3Wheeler in het programma op te nemen. Dat was precies 100 jaar nadat Henry Frederick Stanley Morgan zijn eerste driewieler, de Runabout, ging produceren. Een paar jaar geleden kwam er zelfs een elektrische variant van het model op de markt, onder de naam EV3. Toch neemt de Britse fabrikant volgend jaar – voor even – afscheid van het huidige model. Om dat te vieren, komt het nu met een zeer gelimiteerde versie.

Project 101

Het gaat namelijk maar 33 exemplaren van de zogenoemde P101 bouwen. Die aanduiding staat voor Project 101 en dat is de interne naam die Morgan ruim tien jaar geleden aan de ontwikkeling van het model koppelde. Een auto als dit mag krankzinnig lijken in deze wereld, toch is het een van de meest populaire Morgan-modellen uit de geschiedenis. Tot nu toe vervaardigde de fabrikant namelijk ruim 2500 exemplaren, die allemaal hun weg naar de verschillende windstreken van onze aarde hebben gevonden.

Morgan 3Wheeler P101

De P101 krijgt allerlei bijzondere details om het unieke karakter van deze 3Wheeler te vieren. Een van die details is de asymetrische tonneau-cover, die we ook zagen op de EV3 Concept uit 2016. Ideaal voor als je alleen in de auto zit, want het onderdeel bedekt de passagiersstoel. De Aero-wielen krijgen dezelfde kleur als de carrosserie en zijn exclusief voor deze P101 vervaardigd.

Asymmetrisch

Het asymmetrische thema van de 3Wheeler wordt op deze P101 nogmaals benadrukt door de verschillende kleuren (zwart en wit) voor de uitlaateindstukken. Unieke toevoegingen zijn verder de koppelmarkeringen op de voorbanden, een vliegscherm, zichtbare klinknagels en P101-badges.

Morgan levert de 3Wheeler P101 in twee kleuren (Deep Black of Satin White Silver), en voegt daar een aantal verschillende liveries aan toe. Prijzen van de P101 beginnen bij £45.000 exclusief belastingen (zo’n €50.000), de oplage is gelimiteerd tot 33 stuks. Alle exemplaren zijn al opgevraagd door dealers in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de Verenigde Staten. Morgan begint direct met de productie van het model, terwijl het ook nog reguliere 3Wheelers blijft bouwen tot in 2021.

Volgende 3Wheeler

Als volgend jaar de laatste 3Wheelers van de band rollen, stopt Morgan met de productie van het huidige model. Wel laat de fabrikant al weten dat het de productie van het iconische model in een later stadium weer gaat hervatten met een nieuwe variant. Wanneer dat zover is, blijft nog even onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.