Autovisie
Autovisie Nieuws 21 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Moorddadig monster: Corvette C3 uit Death Race 2000

Deze Corvette C3 lijkt zo uit de tekenfilmserie Wacky Races te komen, maar is gebruikt in Death Race 2000, een actievolle sciencefictionfilm uit 1975 met in de hoofdrollen David Carradine en Sylvester Stallone.

De Vette mag er nu dan knullig uitzien, in Death Race 2000 vervulde hij een bloedserieuze rol, met de nadruk op het eerste deel van bloedserieus. De film speelt zich namelijk af in een toekomst waarin jaarlijks een autorace wordt georganiseerd, waarbij deelnemers punten krijgen voor het doodrijden van onschuldige voetgangers. Hoe wreder de moord, hoe hoger de score.

En zoals bij filmauto’s vaak het geval is, is deze Corvette een soort monster van Frankenstein dat is opgebouwd uit de onderdelen van meerdere modellen. Het ding rolt op een Volkswagen-chassis, heeft een luchtgekoelde zescilinder uit een Chevrolet Corvair (de V8 aan de achterkant is nep) en is getooid met een Corvette C3-carrosserie.

De wagen werd ontworpen door de Amerikaanse ontwerpers James Powers, Dean Jeffries & George Barris, die onder meer ook verantwoordelijk waren voor de Monkeemobile uit The Monkees, Black Beauty uit The Green Hornet en de Munster Koach uit The Munsters. Het voertuig gaat in mei onder de hamer bij Mecum Auctions in Indianapolis.

Bekijk hier de originele trailer van Death Race 2000:

https://www.youtube.com/watch?v=0ZLYEbkykCI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.