Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 11 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Mitsuoka Rock Star: Corvette C2 in het klein

Mitsuoka heeft wat goed te maken voor die monsterlijke Orochi en dat doet de Japanse carrosseriebouwer met deze charmante Rock Star. Hij is gebaseerd op de nieuwste Mazda MX-5 en is overduidelijk geïnspireerd op de Chevrolet Corvette C2.

mitsuoka 3

Met de Rock Star viert Mitsuoka zijn vijftigjarige bestaan. En voor wie de fabrikant niet kent: Mitsuoka is vooral bekend van zijn retro-Brits ogende modellen op basis van Nissans, Honda’s, Toyota’s en Mazda’s. Wat dat betreft valt deze Rock Star een beetje buiten de boot, want het grote voorbeeld van de compacte roadster komt uit de Verenigde Staten.

In zes kleuren

Mitsuoka heeft de MX-5 een volledig eigen carrosserie aangemeten. Het lijkt erop dat alleen de portieren, de voorruit en de cabriokap een op een zijn overgenomen van de Mazda. De Rock Star is er in zes kleuren: Los Angeles Blue, Chicago Red, New York Black, Cisco Orange, Washington White en Arizona Yellow. Voor de aandrijving zorgt de 132 pk leverende 1,5 liter viercilinder van de MX-5.

Bijna dubbele prijs

In Japan beginnen de prijzen van de Rock Star bij 4.688.200 yen. Omgerekend naar euro’s is dat ruim 36.000 euro. Ter vergelijking: de Japanse vanafprijs van de Mazda MX-5 is 2.554.200 yen, wat overeenkomt met net geen 20.000 euro. In Nederland kost de kleine roadster minimaal 32.990 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.