Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

McLaren in drie formaten bij de dealer

Goed nieuws voor degene die helemaal verliefd is op de McLaren 600LT, maar helaas niet over de financiële middelen beschikt om de sportcoupé ook daadwerkelijk te kopen. McLaren heeft samen met TSM-Model een miniatuuruitgave ontwikkeld en de verkleinde uitgave is er direct in twee maatvoeringen.

De nieuwe 600LT is per direct verkrijgbaar in de schaal 1 op 43 en 1 op 18. Beide modellen zijn er in verschillende kleuren, inclusief de tinten die McLaren voor de introductie van de sportwagen gebruikte. Dat zijn Myan Orange en Chicane Effect grey. McLaren levert de schaalmodellen via zijn dealernetwerk, terwijl TSM Model de schaalmodellen via zijn afnemers wereldwijd op de markt brengt.

Nummer 75

McLaren en TSM Model hebben inmiddels een goede band, want maar liefst 75 miniatuuruitagevs zijn er nu door de twee tezamen uitgebracht. De 600LT is de nieuwste en valt in de categorie productie-auto’s. Hij volgt na bijvoorbeeld de 675LT, de F1 en de P1. Maar McLaren laat TSM Model ook raceversies en prototypes maken. Zo zijn er tal; van F1 GTR’s in de racetrims, de experimentele versies van de F1 en showcars zoals de allereerste P1 die op de Autosalon van Parijs 2012 debuteerde. De twee partijen werken voor de miniatuuruitgaves nauwlettend samen.  Al tijdens de ontwikkeling van het nieuwe model krijgen de heren van TSM Model data voor het maken van een schaalmodel. Vandaar dat bij de marktintroductie van een nieuwe McLaren direct een kleine uitgave beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.