Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 16 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

The Mini Story, tentoonstelling in BMW Museum

Mocht u nog geen vakantieplannen hebben én een groot liefhebber van Mini zijn, dan volgt hier een tip. Nog tot en met januari 2016 is een deel van het BMW Museum in München ingericht met klassiekers, showcars en prototypes van het olijke Mini.

De rechtervleugel van het BMW Museum staat geheel in het teken van Mini. Via een grote wenteltrap loop je langs een stukje geschiedenis van het beroemde Engelse merk, om na het zien van bijzondere acties uit het verleden, zeldzame brochures en affiches, leuke merchandising en memorabilia bij échte Mini’s uit te komen. De Nederlandse Mini-reborn staat spiegel aan spiegel met een bloedverwant en elders schittert een originele Traveller.

Wat te denken van een tweezits Mini met ingekorte wielbasis en wagenlengte, een heuse camper met omhoogschuivend slaapcompartiment, een Mini in de vorm van een sinaasappel of zelfs een ijscokar op basis van het klassieke Mini-onderstel. Van recentere datum zijn de concept cars die stuk voor stuk de basis vormden voor de moderne modellen. Daaronder het studiemodel van de Clubman, de Coupé en de nieuwste John Cooper Works. In totaal staan er dertig auto’s opgesteld.

De deeltentoonstelling The Mini Story duurt nog tot en met 31 januari 2016. Op maandag is het museum gesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.