Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Autovisie Cars & Coffee XXL: BMW Z3 M Coupé

Op zaterdag 20 juni gaan er in Nederland heel wat garagedeuren open. Het maakt niet uit wat erachter staat – een klassieker, sportwagen, getunede auto of anderszins interessante vierwieler – in groten getale komen ze naar Autovisie Cars & Coffee XXL. In de aanloop naar het Nationale Auto8Daagse-evenement stellen we alvast een aantal bezoekers voor. Dit keer Eric van der Hoeven met zijn brute BMW Z3 M Coupé.

Welke auto heb je?

Een BMW Z3 M Coupé uit 1999. Deze Porsche-killer heeft een 3,2 liter zescilinder lijnmotor met 321 pk. De acceleratie van 0 naar 100 km/h gaat in 5,3 seconden en als topsnelheid heb ik op de GPS ooit 285 km/h langs zien komen.

Waarom juist deze auto?

Vanwege zijn polariserend karakter: vijftig procent van de mensen vindt hem geweldig, vijftig procent van de mensen vindt hem afschuwelijk. En dat past bij mij. Ik hou niet van vijftig tinten grijs. Toen ik de BMW voor het eerst zag in 1999 was hij qua prijs nog veel te hoog gegrepen voor mij, maar ik besloot dat ik er ooit één zou bezitten. Negen jaar later kwam de dag dat ik een M Coupé kon betalen en toen heb ik geen moment getwijfeld.

Wat is je favoriete herinnering aan je auto?

Ik reed met meer dan 270 km/h op de Autobahn van Hannover naar Berlijn toen ik achter me langzaam een andere snelheidsduivel zag opdoemen. Een paar minuten later kwam hij langszij en tot mijn grote verbazing was het de befaamde BMW M5 van de Polizei. De bijrijder stak zijn duim naar me op en toen haalde de wagen me in (je hebt altijd baas boven baas). Hoeveel mooier kan het worden?

Benieuwd naar de auto’s van andere aanwezigen tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL? Bekijk ze hier op Autovisie Facebook. Van 20 – 28 juni vieren we het grootste autofeest van Nederland. Tijdens de Nationale Auto8Daagse worden er diverse events georganiseerd. Bekijk het complete overzicht events op www.auto8daagse.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.