Autovisie
Autovisie Nieuws 16 jun 2015

Autovisie Cars & Coffee: Tipje van de sluier – deel 2

De bezoekers van Autovisie Cars & Coffee XXL – waar op zaterdag 20 juni de aftrap plaatsvindt van de Nationale Auto8Daagse – zorgen voor de ‘cars’ en wij zorgen voor de ‘coffee’. Maar Autovisie heeft natuurlijk ook nog wat automobiele primeurs en lekkernijen in petto. We geven uiteraard niet weg welke dat allemaal zijn, maar tot volgende week willen we best wat tipjes van de sluier oplichten. Hier zijn er alvast drie.

BMW X1

BMW X1

De BMW Z3 Coupé wordt weleens aangeduid als clownschoen, maar die smalende aanduiding past beter bij de uiterlijk gemankeerde X1. De compacte crossover was niet zozeer een misrekening – het model was een uitgesproken verkoopsucces – maar wel een mistekening, die BMW met de tweede generatie heeft goedgemaakt. De nagelnieuwe X1 leent zijn SUV-looks van grotere broer X3 en oogt daarmee een stuk stoerder.

Opel Astra

Astra

Altijd al eens spionagefotograaf willen spelen? Kom dan naar Cars & Coffee XXL. Opel brengt namelijk de kersverse Astra mee. Een auto die weliswaar al is onthuld, maar desondanks in een zwart-wit geblokte camouflagepyjama naar Amsterdam komt. Bekijk van tevoren de Astra op internet en zie daarna met eigen ogen in hoeverre Opel erin is geslaagd de lijnen van zijn nieuwe goudhaantje onzichtbaar te maken.

Zenos E10 S

Zenos

Mark Edwards en Ansar Ali hadden vast geen concurrentiebeding. De twee voormalige bazen van Caterham verlieten hun oude nest en bevuilden dat gelijk door met een eigen interpretatie van de Seven te komen, de Zenos E10. Op Cars & Coffee XXL is de E10 S te zien (en te horen), die 250 in plaats van 200 pk uit een Ford-viercilinder haalt. Is de Zenos daarmee een beetje snel? Wat heet, hij draaft in 4,0 seconden naar 100 km/h en door naar het hart van nieuwsredacteur Bart Oostvogels, die een passie heeft voor alles wat licht, snel en puur is.

Reageer op artikel:
Autovisie Cars & Coffee: Tipje van de sluier – deel 2
Sluiten