Autovisie
Autovisie Nieuws 19 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Miljoenste Skoda van 2018 een feit

Skoda heeft zijn miljoenste auto van 2018 gebouwd, dat is twee weken eerder dan in 2017. Al vijf jaar lang komt de productieteller van Skoda op zeven cijfers uit.

Skoda Fabia

De één miljoenste auto van dit productiejaar is een Skoda Fabia 1.0 TSI in Moon White. De auto rolde deze week van de band in de fabriek in Mladá Boleslav. De Skoda Fabia is de tweede populairste auto van Skoda. De B-segmenter moet alleen de Octavia nog voor zich dulden.

Continue groei

Michael Oeljeklaus, Skoda-bestuurslid Productie en Logistiek: “We hebben de afgelopen jaren een continue groei doorgemaakt, zowel op het gebied van productie als verkopen. We passeren nu voor het vijfde jaar op rij de grens van een miljoen geproduceerde auto’s. Ook in 2019 zetten we ons groeistrategie door. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de Skoda Scala.”

Keerzijde

Skoda verkoopt de laatste tijd veel compacte SUV’s, zoals de Karoq en de Kodiaq. Het succes heeft ook een keerzijde, want de levertijd van de Kodiaq is sterk opgelopen. Desondanks is Skoda op dreef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.