Autovisie
Autovisie Nieuws 19 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Groen licht voor Porsche Mission E Cross Turismo

Het hoge woord is eruit: Porsche neemt het studiemodel Mission E Cross Turismo in productie. De raad van toezicht van Porsche AG gaf op 18 oktober groen licht.

Tweede elektrische sportwagen

De Porsche Mission E Cross Turismo wordt de tweede elektrische sportwagen van Porsche die naast de Taycan in productie gaat. Voor de productie van de auto, die als studiemodel op de Autosalon van Genève 2018 werd geïntroduceerd, breidt de sportwagenfabrikant het aantal arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Stuttgart-Zuffenhausen uit met driehonderd extra werknemers.

600 pk

De productieversie van de vierdeurs Mission E Cross Turismo krijgt net als de Taycan 800-volt techniek. De auto is daarmee voorbereid om via een snellaadnetwerk opgeladen te worden. Porsche kan ook al technische gegevens noemen. De Mission E Cross Turismo krijgt 600 pk en een bereik van 500 kilometer (NEDC).

Nieuwe banen

“De auto is een afgeleide van de Taycan, de eerste volledig elektrische auto die Porsche in 2019 op de markt brengt”, aldus Porsche. Voor de introductie van de Taycan creëert de fabriek in Zuffenhausen nu al 1.200 nieuwe banen. Daar komen dus nog driehonderd arbeidsplaatsen bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.