Autovisie
Autovisie Nieuws 19 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ford verhoogt productie Ford GT

De vraag naar de Ford GT is zes keer groter dan het aanbod en daarom heeft Ford besloten om de productie te verhogen. In eerste instantie zouden er 1.000 exemplaren worden gebouwd. Dat worden er nu ongeveer 1.350. Om dit aantal te bouwen wordt de productie met ongeveer twee jaar verlengd.

8 november

De orderboeken worden vanaf 8 november weer één maand heropend in geselecteerde markten. Potentiële klanten kunnen zich inschrijven via FordGT.com. Toekomstige eigenaars worden bij het aankoopproces persoonlijk bijgestaan door de Ford GT-conciërgeservice. Verkozen kandidaten uit Europa komen in aanmerking voor Ford GT’s die worden geproduceerd in de kalenderjaren 2020 tot en met 2022.

Ford GT productie 2

Supercar

“De respons op onze Ford GT is ongekend: de vraag is meer dan zes keer zo groot dan het aanbod”, zegt Hermann Salenbauch, Director Ford Performance. “Door de productiereeks van de Ford GT tijdelijk te verlengen, behouden we de exclusiviteit van de felbegeerde supercar, terwijl meer klanten de kans krijgen eigenaar te worden. Nieuwe eigenaars sluiten zich aan bij de 80 huidige Ford GT-eigenaars in Europa die tot nu toe al hun op maat gemaakte auto hebben mogen ontvangen.”

Ford GT productie 4

December 2016

Ford had eerder een reeks van 1.000 auto’s aangekondigd, uitgesmeerd over vier jaar. De productie van de Ford GT loopt sinds december 2016. De GT wordt aangedreven door een 3,5-liter EcoBoost V6-motor met dubbele turbo en heeft een koolstofvezel constructie, actieve aerodynamica en een topsnelheid van 347 km/h. In Nederland kost de Ford GT ongeveer 650.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.