Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

MG laat een volledig elektrische roadster zien!

MG laat deze week een aantal schetsen van een nieuw model zien. En daar worden we enthousiast van, want het gaat om een rasechte, volledig elektrische roadster!

Het legendarische merk keerde afgelopen jaar terug naar het Europese vasteland met de MG ZS EV. En dat is een auto die eigenlijk niets te maken heeft met de modellen die het merk voorheen maakte. De ZS EV is namelijk een B-segment crossover, met een volledig elektrische aandrijflijn. Maar SAIC, het Chinese moederbedrijf van het huidige Morris Garages, is van plan om meer met die Britse historie te doen.

Introductie MG ZS EV

Want al bij de introductie van de ZS EV liet het merk aan Autovisie weten dat er veel meer op de planning stond voor de komende jaren. Toen sprak de directie al over de introductie van een sportwagen. Nu toont SAIC de eerste schetsen van de Cyberster, een tweepersoons roadster die qua concept natuurlijk direct doet denken aan de MG B en MG TF van vroeger. Het lijnenspel staat wel mijlenver weg van die oude modellen.

Het merk spreekt zelf namelijk van ‘a sneak peek into the future ahead’. Meer informatie deelt het echter nog niet. Zo zegt het nog niets over de aandrijflijn en de prestaties die de auto heeft. Toch zijn we enthousiast, omdat MG opnieuw laat zien bezig te zijn met een uniek concept. Het aanbod elektrische roadsters is op dit moment erg klein, en het merk kennende zal deze auto mogelijk weer scherp geprijsd worden.

Elektrische stationwagon

Recent meldde MG bezig te zijn met een ander uniek aanbod in de wereld van elektrische auto’s: een stationwagon. Het is namelijk bezig om een remake te bouwen van de Roewe Ei5, een auto die al sinds 2018 in China leverbaar is. Die auto heeft een 52,5 kWh accupakket, goed voor een actieradius van 420 kilometer volgens de oude NEDC-meetmethode. Die auto verschijnt in de tweede helft van 2021. Dit jaar presenteert MG de Europese versie van de reeds in Engeland geleverde HS. Dat is simpel gezegd een wat grotere versie van de reeds bekende ZS EV.

Roewe Ei5 en profilRoewe Ei5

Terug naar de sportwagen waar we het over hadden, want het is niet de eerste keer dat MG met een dergelijk model komt. In 2017 presenteerde MG namelijk al de E-Motion: een studiemodel van een vierzits sportcoupé. Veel details kregen we toen nog niet: het merk sprak enkel over een bereik van 500 kilometer en een sprinttijd van 4 seconden naar de 100 km/h. Daarna bleef het eigenlijk volledig stil rondom de E-Motion.

mg_e-motion_concept_53
MG E-Motion

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.