Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de moderne interpretatie van de iconische MGB Roadster

Een moderne interpretatie van de MGB Roadster lijkt steeds dichterbij te komen. De Shanghai Auto Show moet nog aanvangen, maar MG laat de elektrische conceptcar nu al in vol ornaat zien.

Vorige week zagen we de digitale afbeeldingen van de fraaie MG Cyberster, nu al zien we officiële foto’s van de open tweezitter. Met het model geeft MG een blik op de toekomst van het merk, al is het nog onduidelijk of deze auto er echt gaat komen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dat op korte termijn gebeurt, gezien het feit dat Morris Garages, dat nu in Chinese handen is, vooral bezig is met (deels) elektrische crossovers en SUV’s. Desondanks praat MG al jaren over een elektrische roadster, dus mogelijk worden we al eerder verrast met dit – voor nu – unieke concept.

MG roadster lijkt comeback te maken: Cyberster stapje dichterbij

Magic Eye voor Cyberster

De Cyberster die we op de foto’s zien, komt wel uit een verre toekomst. Het model heeft een hoog ‘concept-gehalte’, met enorme wielen, een futuristisch dashboard én heel bijzondere koplampen. De ovalen units, die de naam Magic Eye dragen, zijn een soort kijkers met oogleden, die ‘openen’ wanneer de verlichting wordt geactiveerd.

MG Cyberster

Optisch heeft de Cyberster weinig overeenkomsten met de MGB Roadster, die bij iedereen in het geheugen is gegrift. Op de achterzijde van de conceptcar zien we wel een verwijzing naar de rijke Britse historie van het merk. De led-verlichting is daar namelijk in de vorm van de Union Jack gegoten.

Bereik van 800 kilometer

Over de aandrijflijn is ook weinig bekend. Dat-ie elektrisch is, is zeker. Specificaties zijn nog in nevelen gehuld. MG meldt alleen dat de Cyberster een bereik van zo’n 800 kilometer heeft en ‘binnen 3 seconden’ vanuit stilstand naar 100 km/h sprint.

Meer details over de Cyberster deelt MG op de Shanghai Auto Show, die van 21 tot en met 28 april plaatsvindt. Hopelijk horen we dan ook meer over de toekomstplannen van de autobouwer en deze open tweezitter. “De Cyberster is een gewaagd concept dat sterk naar de toekomst van MG kijkt en teruggrijpt naar ons erfgoed. Maar nog belangrijker: hij bouwt voort op onze huidige technologie en geavanceerde ontwerpen”, aldus Carl Gotham, directeur van SAIC’s (het moederbedrijf van MG) designbureau in Londen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.