Autovisie
Autovisie Nieuws 12 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

MG 7 is vooralsnog niet voor Europa

MG tovert even een fraaie vijfdeurs fastback uit de hoge hoed en verrast ons niet alleen met een aansprekend ontwerp, ook met een heel specifieke achterzijde. Want waar MG in Europa de focus heeft op aandrijflijnen met een stekkeraansluiting, daar heeft deze MG 7 gedoopte gezinswagen vier vuistdikke uitlaateindstukken.

En dat verkleint de kans dat de MG 7 naar Europa komt. Tenminste, in deze uitvoeringen. Nu zijn die uitlaateindstukken gekoppeld aan een verbrandingsmotor en dan zou het nog kunnen zijn dat dat blok geëlektrificeerd is, zodat hij op de nominatielijst voor een Europese carrière staat.

MG 7 zonder elektro-ondersteuning

Welnu, nee. Het uitlaatsysteem van de MG 7 is verbonden aan een viercilindermotor zonder elektro-ondersteuning. Een tweede klep, waarachter dan de stekkeraansluiting schuil gaat, ontbreekt.

De vierpitter van de MG 7 meet afhankelijk van de uitvoering 1,5 of 2,0 liter. Het zijn van die oude vertrouwde, traditionele benzinemotoren. De 1,5 liter-versie levert 188 pk. De twee-punt-nul perst er nog meer vermogen uit. Dat blok reikt tot 261 pk. Een overdaad aan vermogen voor de grote middenklasser, maar hij weegt 1610 kg. Op basis van de bijgevoegde foto’s is de grootte van de auto lastig in te schatten. De lengte van de MG 7 ligt op 4,88 meter. In de breedte komt de rolmaat tot liefst 1,89 meter. En het hoogste punt ligt 1,45 meter van de grond. Binnen deze afmetingen biedt de grote middenklasser – formaat Peugeot 508 en Opel Insignia – plaats aan vijf personen.

Formaat Peugeot 508 en Opel Insignia

De MG 7 kent dus een formaat dat in Europa steeds minder populair wordt, als een sedan moeten we daar aan toevoegen. Of de MG 7 komt, is nog de vraag. MG houdt uiteraard de marktontwikkelingen in de Oude Wereld in de gaten en ziet uiteraard ook wat andere fabrikanten aan het doen zijn. Veel merken werken reeds aan carrosserieconcepten die het alternatief voor de SUV vormen.

Een deel van de SUV-kopers is reeds uitgekeken op de hoge koets, terwijl de lompe vorm de efficiëntie van de aandrijflijn in de weg staat. De carrosserielijn van de MG 7 nadert perfectie voor een gunstige aerodynamische waarde en dus laag brandstofverbruik. Nu zijn er berichten dat MG de 7 komend jaar met plug-in hybride-aandrijflijnen introduceert. Dan zou de 7 alsnog deze kant op kunnen komen. MG 7

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.