Remco Slump
Remco Slump Nieuws 12 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Met deze DBX viert Aston Martin dat het niet de beste is

Meestal vieren autofabrikanten overwinningen, maar Aston Martin doet dat net even anders. Het Britse sportwagenmerk viert dat het voorlopig tweede staat in de strijd om het Formule 1-kampioenschap.

Nou moeten we daar niet lullig over doen. Het is natuurlijk een hele prestatie dat Aston topteams als Mercedes en Ferrari achter zich weten te houden. En dat allemaal dankzij Fernando Alonso. Want Lance Stroll blijft wat achter.

Aston Martin DBX707 AMR23 Edition

Omdat Aston Martin zo blij is met de tweede plek brengt het merk deze speciale versie van de DBX uit, de AMR23 Edition. Het model is gebaseerd op de DBX707, met 707 pk en 900 Nm sterke twinturbo V8 van Mercedes-AMG.

Aston Martin DBX707
(Afbeelding: AM)

Volgens Aston Martin deelt de DBX707 AMR23 Edition zijn “race-identiteit” met zowel de Official Medical Car van de Formule 1 als de AMR23-raceauto.

De Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante verwarmt nog één keer de aarde

Wat dat in de praktijk betekent? Dat deze DBX donkergroen is  met wat gele accenten en groene remklauwen. Dezelfde kleuren komen terug in het interieur, met her en der wat AMR23-logo’s natuurlijk.

DBX707 in 3,3 seconden naar 100 km/h

Aan de prestaties van de DBX707 verandert verder niks. Hij blaast nog steeds in 3,3 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 310 km/h. Indrukwekkend voor een bijna 2300 kilo wegende super-SUV.

Keurige winst over het boekjaar 2022

Aston Martin heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad, maar aan het einde van 2022 bleef er onder de streep een keurige winst over, met dank aan de DBX, waarvan meer exemplaren werden verkocht dan van alle andere Aston-modellen samen.

Waarom deze nieuwe Aston Martin maar 228 pk heeft

Dat hadden er nog meer kunnen zijn, trouwens. Ook bij Aston hadden ze last van onderdelentekorten (chips bijvoorbeeld) en productieproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.