Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 18 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Mercedes stopt met Formule E Team om sneller te kunnen elektrificeren

Het Mercedes-EQ Formule E Team stopt. Hoewel het team erg succesvol is, zal Mercedes in augustus 2022 haar laatste wedstrijd rijden.

Dit doet het merk om zich meer te kunnen focussen op de elektrificatie van hun gehele vloot. Eind van dit decennium is het merk uit Stuttgart helemaal klaar om volledig elektrisch te gaan, mits de markt dit toelaat.

Mercedes stelt prioriteiten

Topman Markus Schäfer zegt: “Bij Mercedes-Benz hebben we ons gecommitteerd om de klimaatverandering dit decennium met volle kracht te bestrijden. Dit vraagt ​​om een ​​versnelde transformatie van ons bedrijf, onze producten en diensten naar een emissievrije en softwaregedreven toekomst. Om dit te bereiken moeten we volop focussen op onze kernactiviteiten.”

Deze winnende Mercedes-AMG DTM-auto kan van jou zijn

Een van deze belangrijke nieuwe activiteiten wordt het lanceren van het AMG.EA-platform. Dit platform wordt speciaal ontwikkeld voor elektrische prestatievoertuigen en gaan we volgens de planning van Mercedes is 2025 zien. De eerste elektrische AMG-versie zien we later dit jaar in de vorm van de EQS AMG.

Geen Formule E, wel Formule 1

Toch laat Mercedes niet helemaal de elektrische racerij los. “De Formule E is een goed vehikel gebleken om onze expertise te tonen, maar in de toekomst gaan we ons concentreren op de Formule 1”, aldus de topman. Ook wanneer de Formule 1 elektrisch wordt kunnen we Mercedes dus verwachten.

Maar zover is het nog niet en de Duitsers rijden nog een jaar mee in de Formule E. Het lijkt erop dat Nederlander en regerend wereldkampioen Nyck de Vries ook het laatste seizoen nog rijdt voor het team van Mercedes. Hoewel zijn contract afloopt, laat hij op Instagram weten: “Het vertrek uit de Formule E is verdrietig, maar aan de andere kant is er nog een seizoen te gaan. Let’s go for it again, team!” De kans dat we de Vries ook aankomend jaar in de raceklasse gaan zien lijkt dus aannemelijk.

Formule 1-race in Japan gaat ook dit jaar niet door

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.