Autovisie
Autovisie Nieuws 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury biedt hoeveel luxe?

Deze Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury bekijk je liever niet met ’20/20 vision’. Want als je perfecte ogen hebt, vallen de wonderlijke proporties van de ultraluxe… nee, wacht… ultiem luxe SUV-sedan wel héél erg op.

vision_mercedes-maybach_ultimate_luxury_89_045403f806ec04be

Op een of andere manier doet hij ons wat denken aan een te ver opgeblazen Mercedes-Benz Concept A Sedan. Lelijk is de Ultimate Luxury zeker niet, maar hij oogt wel bijna komisch in zijn proporties. Echt herkenbaar als Maybach is hij ook niet, maar dat komt natuurlijk doordat het huidige luxemerk/-label nauwelijks een eigen gezicht heeft.

Gespleten achterruit

In het interieur is het niet anders. Daar zien we duidelijke Mercedes-Benz-elementen gecombineerd met veel chroom, veel hout, veel wit leer en veel rosé goud. Tussen de twee achterste stoelen zit een hoge middentunnel met daarop een theeset. Opvallend is de led-strip over het plafond die doorloopt in de ‘gespleten’ achterruit.

Elektrische aandrijflijn

Zoals de blauwe accenten al doen vermoeden, ligt er een elektrische aandrijflijn in de Ultimate Luxury. Die is in totaal 750 pk sterk en werkt met vier elektromotoren, die elk een (24 inch) wiel aandrijven. De Mercedes-Maybach heeft een batterij van 80 kWh, waarmee hij een NEDC-actieradius van 500 kilometer zou moet halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.