Autovisie
Autovisie Nieuws 20 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Mercedes gunt liefhebber blik op toekomstige elektro-AMG, Vision AMG

Op basis van de EQS mag Mercedes-AMG dan zijn eerste volledig elektrisch aangedreven seriemodel hebben, echt onderscheidend is de AMG-uitmonstering in vergelijking met de reguliere EQS niet. Wees gerust, Mercedes-AMG komt ook met eigen elektromodellen, waarvoor geen Mercedes-EQ als basis dient.

Mercedes-AMG werkt momenteel hard aan de ontwikkeling van een eigen platform. Het is een van de verschillende bodemsecties die het moederbedrijf van Mercedes’ autosporttak aan het uitwerken is. Voor EQ zelf komt een speciaal platform, waarbij er onderscheid gaat worden gemaakt tussen de grote en kleinere modellen. Voor AMG werkt het concern aan een afwijkende bodemsectie. Het duurt nog geruime tijd voordat de architectuur productieklaar is, maar op de designafdeling zijn de technische waardes van het AMG.EA-platform reeds bekend. Vandaar dat er in de ontwerpstudio van de Duitse autobouwer al uitvoering wordt gewerkt aan het eerste model. De eerste zelfstandige elektro-AMG staat voor 2025 of 2026 op de agenda.

Vierdeurs coupé

De designafdeling van Mercedes-AMG licht reeds een tipje van de ontwerpsluier. Met de Vision AMG, een voorspelbare naam voor het studiemodel, geeft de ontwerptak de richting aan. Opvallend aan de concept car zijn de lange wielbasis, de korte overhang vóór en achter, de grote wielen en de flinke achterspoiler. Let zeker ook op de lichtunits. Dat zijn niet de gebruikelijke aquariums op de hoeken van het front, maar voor het studiemodel is gekozen voor drie lichtstrips. Tezamen vormen de lichtelementen de beroemde Mercedes-ster. Voor het carrosserie-ontwerp kiest de ontwerpafdeling voor een vierdeurs coupé, een koetswerk dat de autosportafdeling momenteel ook exclusief binnen het Mercedes-programma aanbiedt. De opvolger van de GT 4-door Coupé krijgt dus een elektrische aandrijflijn.

Actieve aerodynamica

Ondanks de overeenkomst met het bestaande model is de Vision AMG een zelfstandig ontwerp. De fabrikant geeft aan vanuit een blanco vel papier te zijn begonnen. Voor het lijnenspel is er wel nedrukkelijk naar de Vision EQXX gekeken. Dat model vormt de aerodynamische basis voor toekomstige modellen. Ook voor de Vision AMG is aerodynamice een belangrijk onderwerk. Naast de gladde en strakke vorm heeft de auto een aangepaste vloer en een actieve spoiler in de achterkant. Voor het sportieve rijkarakter is de batterij lager in de bodemsectie geplaatst, wanneer je het platform naast dat van de EQS legt. Overigens is die technische basis van de EQS en dus ook van de EQE slechts kort in gebruik. De vervangers van die limousines krijgen een afwijkend platform, dat momenteel parallel aan het AMG.EA-platform wordt ontwikkeld. Het heet MB.EA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.