Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 7 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Mercedes EQC krijgt stoelen van gerecyclede PET-flessen

Mercedes-Benz gaat in zijn fonkelnieuwe EQC stoelen aanbieden waarin gerecyclede PET-flessen zijn verwerkt. Dat past volgens de fabrikant bij de ecologische gedachte achter de elektrische SUV.

Mercedes-Benz EQC 2019 foto officieel 015

In de kersverse EQC zijn meerdere gerecyclede materialen gebruikt, maar het percentage is niet extreem hoog. Zo’n honderd onderdelen zijn van gerecyclede materiaal vervaardigd. Zo wordt in de Mercedes-Benz onder andere hennep, rubber, katoen, wol en papier gebruikt. De gerecyclede PET-flessen wordt voor de stoelen gebruikt.

Mercedes-Benz EQC 2019 foto officieel 009

Submerk EQ

Met de EQC introduceert Mercedes-Benz het nieuwe sublabel EQ. Het ‘merk’ krijgt binnen het leveringsprogramma van de Duitse autobouwer eenzelfde status als AMG en Maybach. Met EQ richt de fabrikant zich op elektrische voertuigen. De EQC is de eerste. In de komende jaren zullen er nog tien volgen, waarbij in 2022 alle grote segmenten wereldwijd zijn afgedekt. Na de EQC, waarmee Mercedes-Benz zich op de SUV-rijder mikt, komt er een compact model, dat vergelijkbaar is met de Mercedes A-Klasse.

Mercedes-Benz EQC 2019 foto officieel 016

Normale productielijn

De fabrikant kiest voor zelfstandige designs, maar productietechnisch moeten de modellen verwant zijn aan de reguliere producten zodat de elektrische auto’s op dezelfde productieband kunnen worden gemaakt. De fabrikant benadrukt dat er geen fabriek wordt gespecialiseerd in elektro-auto’s. De productie van de EQC vindt in Bremen en Beijing plaats. De eerste exemplaren komen vanaf begin 2019 uit Duitsland. Kort daarna start de bouw in China. De compactere EQA zal uit de Smart-fabriek in het Franse Hambach van de band rollen.

LEES OOK: MEERDERE VARIANTEN MERCEDES EQC OP STAPEL

Batterij in de vloer

Dat de Duitsers kiezen voor de EQC als eerste model heeft volgens het merk verschillende redenen. Zo is de wereldwijde vraag naar SUV’s heel groot en nog steeds groeiende. Daarnaast biedt de hogere zitpositie en bodemvrijheid de mogelijkheid om de batterij tussen de assen te plaatsen, wat weer goed is voor de gewichtsverdeling en interieurruimte.

Mercedes-Benz EQC 2019 foto officieel 007

Richtprijs EQC

De Duitsers noemen nooit verkoopprognoses en productieverwachtingen. Mercedes-Benz rekent erop dat er wereldwijd enkele duizenden auto’s op jaarbasis zullen worden verkocht. De levering in Nederland start in de tweede helft van 2019. Een prijskaartje is niet bekend. Voor de Duitse markt wordt 75.000 euro genoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.