Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 7 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Voor u gevonden: Unieke Ferrari SP30

Is deze Ferrari SP30 mooi of lelijk? Het doet er eigenlijk niet toe, want hij is uniek. En dus is de creatie van Ferrari Special Projects miljoenen waard. Hij staat te koop in de Amerikaanse staat Texas. Prijs op aanvraag uiteraard.

sp30 1

Daar is de SP30 overigens niet nieuw geleverd. Ferrari bouwde hem in 2012 speciaal voor de Indiase zakenman Cheerag Arya. De auto is gebaseerd op de 599 GTB en heeft een atmosferische 6,0 liter V12 aan boord, die mogelijk meer vermogen levert dan de 620 pk die standaard is. We schrijven ‘mogelijk’, omdat er bar weinig over de Special Projects-modellen van Ferrari bekend is. Er hangt altijd een zweem van geheimzinnigheid omheen.

Nog niet eens ingereden

De verkoper van deze SP30 – Crave Luxury Auto in The Woodlands, Texas – schrijft dat de sportwagen in een uitstekende conditie is. “Het interieur is smetteloos en is uitgerust met alle juiste opties.” Dat het steigerende paard als nieuw oogt, is overigens niet zo raar. De heer Arya heeft zijn SP30 nog niet eens ingereden. Er staat maar 103 kilometer op de teller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.