Autovisie
Autovisie Nieuws 23 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Huh? Mercedes-Benz X-Klasse niet naar Amerika

Amerikanen zijn dol op pickup trucks. Het zou dus voor zich moeten spreken dat Mercedes-Benz de aankomende X-Klasse ook aan de andere kant van de grote plas gaat verkopen, maar niets is minder waar. De nieuwe premium pickup komt wonderwel overal op de markt, behalve in de Verenigde Staten.

Mercedes-Benz X-Klasse Stylish Explorer -8- Autovisie.nl

Dietmar Exler, directeur van Mercedes-Benz USA, bevestigde tegenover Automotive News dat de X-Klasse volgend jaar niet naar Noord-Amerika komt. Volgens hem bekijkt Mercedes-Benz of het zin heeft om de auto in de VS aan te bieden. “Als de volgende versie van de truck uitkomt [de facelift over vier jaar – RS], gaan we hem mogelijk voeren”, aldus Exler.

“Mercedes bekijkt of het zin heeft om de auto in de VS aan te bieden”

Mercedes-Benz onthulde recent de X Class Concept, een studiemodel dat volgend jaar opdroogt tot de definitieve X-Klasse. Het model komt naar verwachting in Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië op de markt.

LEES OOK: MERCEDES-BENZ X-KLASSE MEER DAN AANGEKLEDE NAVARA

“We willen [de X-Klasse] pas introduceren als we ervan overtuigd zijn dat het voor Mercedes zin heeft om een pickup te introduceren”, zei Exler over de mogelijkheden op de Amerikaanse markt. “Het is grootste segment waarin we niet aanwezig zijn. […] Maar we moeten er zeker van zijn dat het de juiste tijd is voor een Mercedes-pickup.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.