Autovisie
Autovisie Nieuws 25 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz X-Klasse moet eerste premiumpick-up zijn

Mercedes-Benz heeft toch nog een gaatje in zijn met niches gevulde gamma gevonden, want een premiumpick-up is er volgens het merk nog niet. Dat moet deze Mercedes-Benz X-Klasse worden, die als Concept X-Class zijn debuut maakt. Mercedes-Benz X-Klasse -4- Autovisie.nl

Want met de uiteindelijke X-Klasse – die eind 2017 op de markt komt – is Mercedes-Benz nu ongeveer halverwege het testwerk. Het merk serveert ons de Concept X-Class in twee smaken: de Stylish Explorer end de Powerful Adventurer (maar dan eigenlijk in onderkast, want dat is hip). De Stylish Explorer, de witte, is volgens Mercedes-Benz vrijwel klaar om in productie te gaan.

Werkpaard

Het verschil? De Stylish Explorer is meer op straatgebruik gericht en moet stijlvoller, luxueuzer en dynamischer zijn (voor zover een pick-up dat kan zijn). De Powerful Adventurer daarentegen is het traditionele werkpaard, met een grote bodemspeling en een lier.

Interieur

In het interieur gebruikt de toekomstige Mercedes-Benz X-Klasse overigens allerlei onderdelen van de bestaande C-Klasse en V-Klasse. Sowieso zijn alle zichtbare delen van Mercedes-Benz, aldus ontwikkelingsbaas Stephan Manger, maar onderhuids is de X-Klasse gebaseerd op de Nissan Navara.

Renault-Nissan

De X-Klasse wordt leverbaar met een viercilinder of zescilinder turbodieselmotor. Die laatste is een eigen ontwikkeling van Mercedes-Benz, de vierpitter komt uit de rekken van Renault-Nissan. De V6 krijgt standaard permanente vierwielaandrijving en is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak van Mercedes-Benz.

Ladderchassis

De nieuweling van Mercedes-Benz staat, zoals eigenlijk alle pick-ups, op een ladderchassis. De X-Klasse kan maximaal 1,1 ton aan gewicht dragen en heeft een trekcapaciteit van 3,5 ton. Het productiemodel wordt ergens halverwege volgend jaar voorgesteld. Zoals hierboven gezegd, aan het einde van volgend jaar moet hij op de markt komen.

De Mercedes-Benz X-Klasse Powerful Adventurer:

En de Mercedes-Benz X-Klasse Stylish Explorer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.