Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz ontwerpt luxe motorjacht

De ‘Silver Arrow of the Seas’ wordt hij genoemd, de 14 meter lange Arrow460–Granturismo. Mercedes-Benz is verantwoordelijk voor het design van het bijzondere motorjacht.

Mercedes-Benz Style jacht -4-Autovisie.nl

Mercedes

De allereerste Arrow460–Granturismo is in de vaart genomen vlakbij Nice. Het motorjacht heeft de toepasselijke naam ‘Mercedes’. Het motorjacht is grotendeels ontworpen door het team dat normaal gesproken verantwoordelijk is voor de personenwagens. Al sinds 2010 werkt het designteam regelmatig samen met andere partners en in dit geval is dat het Britse werf Silver Arrows Marine.

Mercedes-Benz Style jacht -2-Autovisie.nl

Concept cars

Mercedes-Benz heeft enkele technieken van concept cars toegepast in het nieuwe jacht. Zo hebben de zijruiten, die overigens ook naar beneden kunnen, dezelfde coating als die ook gebruikt is bij de F 015 Luxury in Motion en Concept IAA. Zo lijkt het haast alsof ze van metaal zijn gemaakt, terwijl ze toch voldoende licht doorlaten. Dat laatste is trouwens te regelen, door een techniek die lijkt op Mercedes-Benz Magic Sky, dat het merk gebruikt voor verschillende panoramadaken. Door het glas elektrisch te laden, kan de hoeveelheid licht die doorgelaten wordt geregeld worden, zonder dat er bijvoorbeeld een zonnescherm geplaatst moet worden.

Mercedes-Benz Style jacht -1-Autovisie.nl

Dieselen

De Arrow460–Granturismo wordt aangedreven door twee 480 pk sterke dieselmotoren, die overigens niet afkomstig zijn van Mercedes. Waar Mercedes-Benz wel verantwoordelijk voor is, is voor het interieur van het motorjacht. Er is met name gekozen voor hout. Niet alleen voor de vloer, maar ook voor de aankleding.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.