Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jul 2016

Mercedes-Benz ontwerpt superluxe golfkar

Een interieur met carbon fiber, hout, luxe leder en een 10,1 inch groot touchscreen. Het is haast oneerbiedig om het een golfkarretje te noemen, maar dat is het wel. Mercedes-Benz heeft samengewerkt met golfkarfabrikant Garia voor dit superluxe exemplaar.Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car -6- Autovisie.nl

Golfbal

Naast auto’s en superjachten waagt Mercedes-Benz zich nu ook aan een golfkar. Hij heet de Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car en is voortgekomen uit een project dat Mercedes-Benz samen met autoliefhebbers en golfers heeft gedraaid. De technische basis wordt geleverd door Garia en daar heeft designer Gordon Wagener, designbaas bij Mercedes, een body op getekend. Een leuk detail: de grille heeft dezelfde structuur als een golfbal.

Design

De golfkar heeft een dak van carbon fiber en ook een diffuser van het lichte materiaal. Niet dat het nodig is om de auto op het gras te houden, nee, net als de kleine achterspoiler is het puur om de sportiviteit te onderstrepen. Al kan die spoiler ook gebruikt worden om de golftas aan te bevestigen. Het interieur is wat minder sportief, maar vooral heel luxe. Het dashboard en de bank zijn met wit leder bekleed en op een aantal plekken is metaal, koolstofvezel en hout gebruikt, om het nog luxueuzer te laten ogen. Het touchscreen geeft niet alleen de snelheid en de range weer, maar kan ook gebruikt worden om de score op bij te houden. Daarnaast kun je het weer bekijken op het grote scherm.

Lithium-Ion

Snel is de golfkar overigens niet. Hij haalt een topsnelheid van 30 km/u met zijn elektromotor met 4 pk. Kortstondig kan hij ook 15 pk leveren. De range is daarentegen wel weer behoorlijk, want hij haalt maximaal 80 kilometer op zijn Lithium-Ion accupakket. De accu is na zes uur aan het stopcontact weer vol.