Gecamoufleerde Bentley Continental GT (2017) bezoekt Nederland

De volgende generatie Bentley Continental GT is aanstaande. Komend jaar stelt de prestigieuze Engelse autobouwer de nieuwe, alweer derde editie voor. Dat er momenteel hard wordt gewerkt aan de luxueuze coupé, blijkt wel uit het testvoertuig dat Autovisie-lezer Hylke Bakker op de A4 nabij Hoogerheide tegen kwam.

IMG_1046Bentley is al enige tijd data aan het verzamelen van de nieuwe Continental GT en de volgende generatie coupé aan het beproeven. Dus ook in Nederland, al is het niet duidelijk wat de heren met de luxueuze reisauto op de A4 aan het doen waren. Mogelijk gewoon op doorreis naar bijvoorbeeld het testcenter van Volkswagen. Uit de foto’s van Bakker blijkt dat de Conti werd vergezeld door een Bentayga.

Vierwielbesturing

Anders dan de huidige Continental GT en zijn broeders Continental GTC en Flying Spur is de derde generatie compleet nieuw. Waar de bestaande types voortborduurden op de eerste editie, daar start de ‘Mark III’ van een leeg vel papier. De technische basis wordt gelegd door een kakelvers ontwikkelde bodemarchitectuur. Verantwoordelijk voor de bodemsectie is Porsche, dat het nu gebruikt voor de nieuwe Panamera. Het platform is geschikt voor achter- en vierwielaandrijving en beschikt optioneel over vierwielbesturing.

“De nieuwe Continental GT oogt slanker en lichter”

Designtaal

Door de camouflage heen zie je overduidelijk de bekende, vertrouwde contouren van de Bentley Continental GT. De designtaal is echter nieuw en geïnspireerd op dat van het studiemodel EXP 10 Speed 6-studiemodel, dat an sich ook als coupé en roadster in productie gaat. De nieuwe Continental GT oogt slanker en lichter. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, is niet bekend. Bentley vervangt eerst de GT. Korte tijd later volgt de Convertible-variant. Op dezelfde leest is de vierdeurs vierpersoons Flying Spur geschoeid, maar dat model krijgt meer nog dan het huidige type een zelfstandige positionering.

LEES OOK: BENTLEY WIL SUV COUPÉ EN SPORTWAGEN AAN GAMMA TOEVOEGEN

IAA 2017

De nieuwe Bentley Continental debuteert zoals het er nu naar uitziet eind volgend jaar op de IAA-autoshow 2017. Traditiegetrouw bijt de versie met W12-motor de spits af, waarna de V8-uitvoering volgt. De Engelsen kijken tevens naar een uitvoering met plug-in hybridetechniek. IMG_1039