Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-Benz: MBUX is voor al onze klanten

Mercedes-Benz heeft met zijn MBUX een van de beste multimediasystemen van het moment. Dat systeem is blijft bovendien volop in ontwikkeling om steeds beter te worden. Én het is voor iedereen en niet alleen voor de duurste modellen.

Je moet wel een Mercedes rijden natuurlijk. Maar of je nu een instapversie van de A-Klasse of de dikste GLS rijdt: het MBUX-systeem is qua software in elke Mercedes hetzelfde. Dat betekent dus dat alle noviteiten van het systeem, waarvan de geavanceerde spraakbesturing een van de belangrijkste is, voor elke Benz-rijder beschikbaar zijn. Mits hij daar voor betaalt want het systeem moet wel aangevinkt worden op de optielijst bij instapmodellen van Mercedes-Benz want daar behoort MBUX nog niet tot de basisuitrusting.

Betere materialen

Dat je die geavanceerde techniek ook kunst bestellen is iets waar de bezitter van een A-Klasse blij mee is, maar misschien is het wel een minpunt voor de mensen die net meer dan een ton voor de dikste Benz hebben neergelegd. Toch hoeven zij niet te klagen, want de fabrikant maakt wel degelijk een verschil in de verpakking van dat MBUX-systeem. Dat betekent bijvoorbeeld dat de materialen, zoals het scherm zelf en de behuizing, in een goedkopere A-Klasse van mindere kwaliteit zijn dan die in een GLS.

mercedes-benz_gls_350_d_4matic_3
Mercedes-Benz GLS

Maar in de basis is het MBUX-systeem dus voor iedereen toegankelijk. Mercedes-Benz zet de komende jaren flink in op de ontwikkeling van de universele interface. Met name spraakbesturing neemt volgens de fabrikant nog een enorme vlucht. “Kijken we naar bijvoorbeeld Google Home, dan zien we dat steeds meer mensen spraakbesturing gebruiken in de commerciële wereld. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van bestellingen of het maken van reserveringen. Die kansen willen we met Mercedes-Benz ook pakken”, vertelt Nils Schanz, Senior Manager Voice Control voor MBUX.

Tickets voor de bioscoop

De nieuwste versie van MBUX bevat al dergelijke mogelijkheden. Zo is het vanaf nu mogelijk om bijvoorbeeld tickets voor de bioscoop of het theater vanuit je auto te bestellen middels het gebruik van spraakbesturing. Ook kun je de auto vertellen wat je restaurantwensen zijn, waarna het MBUX-systeem een geschikte dinerlocatie voor je uitkiest. Mercedes-Benz werkt daarvoor samen met een aantal diensten (zoals het Amerikaanse Yelp), maar wil nog veel verder. Zo moet het in de toekomst mogelijk zijn om tijdens het rijden je verlichting thuis aan- of uit te zetten. In zo’n geval moet de fabrikant ook gaan samenwerken met partijen uit die sector.

Klanten die nu al in een Mercedes-Benz rijden hoeven trouwens niet bang te zijn dat al die functies aan hun neuzen voorbijgaan. Het systeem is namelijk ‘over the air’ te updaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.