Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 26 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Nicky Romero is nog steeds gek op zijn allereerste auto

Nicky Romero, de wereldberoemde Nederlandse dj, is de bekende eigenaar van een McLaren 570S Spider. Maar zijn autoliefde gaat veel verder dan die extreme supercar.

Autovisie ging een tijdje terug op bezoek bij de Nederlandse dj om te praten over zijn passie voor snelheid. In zijn autogarage staan momenteel een BMW M5 en McLaren 570S Spider. Verder vermaakt hij zich ook met boten en motoren. “Ik ben gewoon helemaal gek op snelheid”, zo vertelt hij. Maar dat hij ook tevreden is met veel minder paarden, blijkt uit zijn allereerste autoliefde.

Volkswagen Polo

Want zijn hart gaat nog altijd sneller kloppen van zijn allereerste auto: een rode Volkswagen Polo uit 1998. “Bijna geen enkele auto overtreft voor mij het gevoel dat ik bij die Polo had. Ik weet nog dat ik de dag voordat ik ’m ging kopen niet kon slapen. Zo zenuwachtig en enthousiast was ik”, vertelt Romero aan Autovisie.

Nicky Romero
Foto: Jérôme Wassenaar

“Ja, die Polo was echt helemaal ‘de shit’, beter is het daarna bijna niet meer geworden. Dat was in de tijd dat je een kabel onder de vloermatten door trok voor de subwoofer achterin. Het geluid stond altijd te hard, waardoor je eigenlijk alleen maar de achterklep hoorde rammelen, maar het was een geweldige tijd. En het leuke is: door die Polo is ook mijn interesse in auto’s flink gegroeid.”

Geen geld voor benzine

Nicky Romero reed van optreden naar optreden in zijn Volkswagen Polo. Tot hij uiteindelijk genoeg geld had om zijn auto op te waarderen. “Ik wilde toen een Audi A3 met tweeliter dieselmotor. En ik weet het nog goed: hij kostte €14.250, maar ik had precies €14.000 gespaard. Uiteindelijk mocht ik ’m mee naar huis nemen, maar ik had letterlijk al m’n geld in die auto gestoken, dus ik kon helemaal geen benzine betalen. De eerste week heeft die A3 dan ook stilgestaan voor m’n deur”, vertelt hij lachend.

Nicky Romero
Nicky Romero in zijn eigen studio. Foto: Jerôme Wassenaar

Ben je benieuwd naar de autopassie van Nicky Romero? En hoe het rijden in supercars zich verhoudt tot het geven van een optreden voor duizenden mensen? Koop dan Autovisie Magazine nummer 13, nu in de winkels!

Fotografie: Jérôme Wassenaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.