Autovisie
Autovisie Nieuws 22 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz C-Klasse coupé en cabrio ook in het nieuw

De Mercedes-Benz C-Klasse sedan en Estate hebben een nagenoeg onzichtbare facelift gekregen, dus is het alleen maar logisch dat de coupé en cabriolet volgen. Het grootste nieuws bevindt zich dan ook onder de carrosserie.

Eerst toch even over de uiterlijke aanpassingen. Die hebben te maken met de koplampen, de achterlichten, de grille en het bumperwerk, maar je moet het oude model ernaast zien om te kunnen ontdekken wat er is veranderd. Led-koplampen zijn nu standaard en uiteraard zijn er nieuwe wielen en carrosseriekleuren beschikbaar. In het interieur krijgen alle gefacelifte C’s grotere digitale schermen mee.

EQ Boost

In het vooronder is nu plaats voor een aantal nieuwe viercilinders. De eerste ligt in de C 200 en is een 1,5 liter turboblok dat is voorzien van EQ Boost, oftewel elektrische ondersteuning. De motor levert 184 pk en 280 Nm. Verder is er een C 220d. Die variant wordt nu aangedreven door een 2,0 liter turbodiesel (was 2,2 liter) met 194 pk en 400 Nm.

AMG C 43

De enige andere motorisering voor de C-Klasse coupé en cabriolet is voorlopig de Mercedes-AMG C 43. Deze produceert nu 390 pk (was 367 pk) bij een gelijkblijvend koppel van 520 Nm. De gefacelifte C-Klasse coupé en cabriolet komen in juli op de markt, waarna er nog meer motorvarianten komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.