Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz A-Klasse Sedan debuteert als verlengde L-versie

Dit is de verlengde versie van de Mercedes-Benz A-Klasse Sedan, die speciaal voor de Chinese markt is ontwikkeld. Nou ja, verlengde versie… Zijn wielbasis is slechts iets opgerekt. Met 6 centimeter om precies te zijn.

mercedes-benz_a_200l_sport_sedan_5_060f02fd096c065f

Het is een vreemd fenomeen. In China is de consument gek op langere varianten van bestaande modellen. Bij Mercedes-Benz zijn er bijvoorbeeld een C-Klasse L, een E-Klasse L en zelfs een GLC L. Het heeft iets te maken met het feit dat rijkere Chinezen comfort erg belangrijk vinden en bovendien graag rondgereden worden. Maar dan nog, enkele centimeters extra op de achterbank maakt van een A-Klasse niet gelijk een ideale chauffeursauto.

CLA-trekjes

En toch is het 4,6 meter lange model er. Hij komt op de markt met een 1,3 liter viercilinder turbomotor (136 of 163 pk) en later ook met een 190 pk sterke 2,0 liter. De A-Klasse L Sedan wordt gebouwd door Beijing Benz Automotive, wat een joint venture is tussen Mercedes-Benz en het Chinese SAIC Motor. En mocht u denken dat deze A-Klasse best wat CLA-trekjes heeft… Dat klopt, maar die laatste wordt er straks gewoon naast geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.