Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Elektrische BMW Concept iX3 is bijna productieklaar

Het is al jaren relatief stil op BMW i-gebied. Natuurlijk heeft de i3 een update gehad en kwam er van de i8 een Roadster-variant, maar een echt nieuw model liet op zich wachten. Tot nu, want BMW presenteert in China de Concept iX3.

180425 - 6h00 CET - BMW Concept iX3 (4)

En ja, BMW liet in september 2017 de i Vision Dynamics zien, maar die was verre van productierijp. De Concept iX3 is dat wel. En op dat punt moeten we de intro van dit verhaal gelijk corrigeren. De iX3 wordt geen onderdeel van de i-reeks. Het model is een voorbode van de verdere elektrificatie van vrijwel alle BMW-modellen.

Modulaire aandrijflijn

Volgens BMW is de iX3 uitgerust met eDrive-technologie van de vijfde generatie. De meeste componenten van de aandrijflijn zijn rondom de elektromotor gegroepeerd en kunnen als één unit op verschillende platformen worden toegepast. Ze zijn bovendien modulair, waardoor BMW ze kan opschalen voor meer performance of juist compacter kan maken als er weinig ruimte beschikbaar is.

Actieradius van 400 kilometer

In de iX3 is de elektrische aandrijflijn goed voor 270 pk. Hij wordt gevoed door een 70 kWh-batterij, die de SUV een actieradius geeft van ruim 400 kilometer (gemeten volgens de WLTP-cyclus). BMW beweert dat de batterij in een half uur weer is op te laden. Als de iX3 tenminste aan een 150kW-snellaadstation wordt gekoppeld.

Gesloten grille

De BMW iX3 is qua uiterlijk duidelijk te onderscheiden van de gewone X3. Zijn ‘nieren’ lijken op die van de i Vision Dynamics en zijn dus dicht. Daarbij is zijn carrosserie afgewerkt met blauwe details en staat hij op aerodynamisch geoptimaliseerde lichtmetalen wielen. De productieversie van de BMW Concept iX3 gaat in Shenyang, China worden gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.