Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Lexus ES vervangt bij ons de GS

Voor Lexus is de ES wereldwijd een bestseller, maar in Europa hebben we de premiumsedan nog nooit gehad. Daar gaat zeer binnenkort evenwel verandering in komen, want de GS moet hier het veld ruimen. We krijgen daarvoor de nieuwste generatie ES in de plaats.

01_Lexus-ES

Met de ES en GS heeft Lexus twee nagenoeg even grote luxesedans in huis. Ze zien er bovendien behoorlijk hetzelfde uit, maar onderhuids zijn ze wel degelijk anders. Een groot verschil is bijvoorbeeld dat de ES voorwielaangedreven is en de GS achterwielaangedreven.

Spindle grille

Qua uiterlijk is de nieuwste ES voorspelbaar Lexus. Natuurlijk is hij getooid met weer een enorme ‘spindle grille’ en verder is zijn carrosserie voorzien van een aantal scherpe lijnen en vouwen.

Hybride-aandrijving

In Nederland wordt de sedan vooralsnog alleen leverbaar als ES 300h. Die combineert een 2,5 liter viercilinder Atkinson-motor met elektrische aandrijving en produceert in totaal 218 pk. Als theoretische verbruik wordt genoemd 1 op 21,2.

F Sport

De auto kan worden aangekleed als F Sport. Hij krijgt dan 19 inch lichtmetalen wielen mee, een grille met zwart gaas en een speciaal soort interieurbekleding. Daarbij is de F Sport leverbaar met Adaptive Variable Suspension

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.