Mercedes-AMG verdubbelt afzet

Heel blije en gelukkige gezichten bij Mercedes-AMG, want wederom ziet het dochterbedrijf van Mercedes-Benz de afzet sneller toenemen dan gepland. De Duitsers verwachten dit jaar op 100.000 stuks uit te komen, terwijl de doelstelling voor 2017 zo’n 70.000 eenheden was.

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe -12- Autovisie.nl

Het is niet de eerste maal dat AMG sneller dan verwacht groeit. Vier jaar geleden kondigde Mercedes-AMG tijdens zijn 45e verjaardag het plan voor de komende vijf jaar aan. Toen werd geroepen dat het bedrijf wilde groeien tot 50.000 stuks in 2017. Komend jaar is het einde van dat strategische plan zover. Maar het beoogde verkoopvolume dat voor de vijftigste verjaardag gepland stond, werd al in 2014 gehaald en komt zelfs op het dubbele uit, zoals het er nu naar uitziet.

Mercedes-AMG C63 Cabrio
Mercedes-AMG C63 Cabrio

Bereikbaar

AMG groeit snel, maar niet zonder reden. Het bedrijfsonderdeel van Mercedes-Benz heeft zijn portfolio sterk uitgebreid en de nieuwelingen maken AMG voor een groter publiek bereikbaar. De formule van de 450 AMG werd overboord gezet ten faveure van de Mercedes-AMG 43-types. Van het overgrote deel van de productlijnen zijn er nu minimaal twee AMG-uitmonsteringen.

Mercedes-AMG E 43 Autovisie.nl

Grootste gamma ooit

Alleen al dit jaar introduceerde AMG een recordaantal modellen: de C 43 Coupé, de C43 Cabriolet, de E 43, de SLC 43, GLC 43, de GLC 43 Coupé en de GT-R. Daar blijft het niet bij. Mercedes-AMG bestaat in 2017 exact 50 jaar. Om stil te staan bij dat heuglijk feit, wordt er in de kraamkamers van Mercedes-Benz hard gewerkt aan een speciale sportwagen. Om precies te zijn wordt er gewerkt aan twee auto’s. Op basis van de GT-R komt er een GT-RS, waarbij de aanduiding ‘RS’ een verwijzing is naar de Rote Sau, AMG’s eerste succesvolle racewagen. Naar verluidt zou Formule 1-coureur Lewis Hamilton een bijdrage aan de ontwikkeling hebben geleverd. In 2018 brengt de onderneming een exclusieve sportwagen. Het gaat om een 1300 pk sterke hypercar met Formule 1-techniek. De oplage is beperkt tot enkele honderden stuks.