Autovisie
Autovisie Video 19 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Jeep Compass maakt Europese testkilometers

De nieuwe Jeep Compass is bijna klaar om zijn camouflagepak uit te trekken. Autovisie-lezer Emile Voets kwam de nieuwe Jeep tijdens het laatste testwerk tegen in Italië.

Jeep Compass - Emile Voets - Autovisie.nl

Vervanger

De nieuwe Jeep Compass wordt gebaseerd op het platform van de Renegade, maar moet een maat groter worden dan die auto. De nieuwkomer vervangt zowel de huidige Compass als de Patriot. Die twee modellen worden op dit moment nog alleen in Noord-Amerika geleverd. Eerder werden ze ook in Nederland verkocht, maar door de fors hogere prijs ten opzichte van de Renegade verdwenen ze.

Groei

Jeep heeft zelf hoge verwachtingen van de C-segment SUV. De segmenten van kleinere SUV’s groeien wereldwijd sterk en daar profiteren de Amerikanen nu al van met de Renegade. De nieuwe Compass moet lichter worden en daarom ook leverbaar worden met kleinere motoren. Hij gaat net als zijn voorganger sterk lijken op de Grand Cherokee en wordt leverbaar met voor- en vierwielaandrijving. Die laatste versie moet volgens de grote baas van Jeep, Mike Manley, ook serieus kunnen offroaden. Schakelen kan – net als in de Renegade – met een handgeschakelde zesbak of met een negentraps automaat.

2017

Jeep trekt dit najaar op de autoshow van Los Angeles het doek van de nieuwe Compass. Volgend jaar moet hij rond de zomer op de markt komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.