Autovisie
Autovisie Nieuws 16 mrt 2016

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé voor Australische kit

Publiciteitsstuntje van de Australische politie. Het korps van de staat Victoria krijgt een jaar de beschikking over een 585 pk sterke Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé.

Erg veel verkeersaso’s zullen er niet mee in de kraag worden gevat, want Guardian – zoals het van Mercedes geleende apparaat is gedoopt – is er vooral om een veiligheidscampagne te ondersteunen. De politie in Victoria wil elektronische veiligheidssystemen onder de aandacht van automobilisten brengen en gebruikt daar deze GLE 63 S Coupé voor.

“Erg veel verkeersaso’s zullen er niet mee in de kraag worden gevat”

“We willen dat mensen veiligheid prioriteit geven boven met leer beklede stoelen en glimmende wielen”, zei een woordvoerder van de Australische politie. “We kunnen het aantal doden en gewonden op onze wegen terugdringen als mensen in de veiligste auto’s rijden die ze kunnen betalen.”

LEES OOK: MERCEDES-AMG E 43 VOORLOPIG DE STERKSTE E-KLASSE

De Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé wordt aangedreven door een 585 pk en 760 Nm sterke 4,0 liter twinturbo V8. De kolos gaat ermee in 4,2 seconden van stilstand naar 100 km/h en houdt het bij een afgeregelde top van 250 km/h voor gezien.