Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 11 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-AMG GLA 35 maakt familie instap-AMG’s compleet

Mercedes is voornemens om een AMG bereikbaarder dan ooit te maken. De AMG 35-familie moet hiervoor zorgen. Het laatste model die deze transformatie ondergaat is de GLA, die nu als Mercedes-AMG GLA 35 komt. Tegelijkertijd ondergaat de reguliere GLA ook complete make-over.

MERCEDES AMG GLA 35

De kleinere modellen van Mercedes hebben vanaf nu allemaal een AMG-variant. Met de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 maakt de fabrikant de familie van instap-AMG’s helemaal compleet. Tegelijkertijd toont Mercedes ook de nieuwe GLA 200. Deze is 10 cm in de hoogte gegroeid, maar 1,5 centimeter in lengte gekrompen. En dat terwijl de ruimte in het interieur is toegenomen door de met 3 centimeter toegenomen wielbasis. MERCEDES AMG GLA 35

306 pk sterke tweeliter vierpitter

Voor beide modellen zien we geen verrassende veranderingen. Qua motorisering krijgt de AMG GLA 35 precies dezelfde 306 pk sterke tweeliter vierpitter mee als de andere AMG 35’s. Ook wordt deze wederom gekoppeld aan de achttraps speedshift automaat van het merk. Daarmee kan hij een elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 250 km/h halen. Een sprint  van stilstand naar 100 km/h gaat binnen 5,1 seconden.

Op het exterieur vinden we nodige AMG-onderdelen zoals de speciale panamera grille, sportievere bumperset, twee AMG-uitlaatpijpen aan de achterkant en grotere velgen terug. Ook is AMG bezig geweest met de ophanging van de GLA waardoor deze beter met de 300+ paarden overweg kan. Daarnaast is de demping in verschillende standen af te regelen.

MERCEDES AMG GLA 35

MBUX-systeem

In het interieur van beide bolides vinden we het fijn werkende MBUX-systeem terug. In het geval van de AMG heeft deze specifieke sportschermen waarop bijvoorbeeld het gevraagde vermogen wordt afgebeeld. MBUX wordt natuurlijk gecombineerd met de nodige digitale schermen, waarvan enkele optioneel zijn.

Vanzelfsprekend rust Mercedes de GLA 200 en de AMG-variant uit met de nodige technische snufjes waardoor de veiligheid van de bestuurder toe moet nemen. Zo kan de auto bijvoorbeeld zelf besluiten om te remmen als hij denkt dat de bestuurder niet ingrijpt.

De GLA 200 en AMG GLA 35 zullen in het voorjaar van 2020 op de markt verschijnen. Mercedes geeft op dit moment nog geen prijsindicaties voor de modellen. MERCEDES AMG GLA 35

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.