Autovisie
Autovisie Nieuws 13 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-AMG geeft vervolg aan G-kwadraat

Wat binnen Mercedes-Benz begon als een grap met de G-Klasse, resulteerde in een drieluik met bijzondere en excentrieke modellen. Natuurlijk hebben we het over de G63 AMG 6×6, de G500 4×4-2 en de G650 Landaulet. Met nu een nieuwe G-Klasse in het programma geeft Mercedes een vervolg aan de ‘kwadraat’.

Er komt een opvolger voor de (hier afgebeelde) Mercedes-Benz G500 4×4-2. De naam schrijven we expres even voluit, want de nieuwe generatie krijgt niet de benaming Mercedes-Benz, maar Mercedes-AMG. Dat schrijft het Duitse Auto Motor und Sport. De nieuwe telg wordt dus onder supervisie van AMG ontwikkeld en komt dus als AMG in het leveringsprogramma.

AMG-specificatie

De aanduiding G500 komt dan ook te vervallen. Ditmaal luidt de roepnaam G63, waarachter dan 4×4-2 komt te staan. Voor de aandrijving zorgt net als voorheen een 4,0-liter V8-motor. De krachtbron is nu echter in de AMG-specificatie uitgevoerd en dat betekent dat-ie enkele andere technische componenten heeft. Het vermogen gaat richting de 600 pk, zo is het vermoeden. De G63 in de bestaande Wagon-variant komt tot 585 pk.

Dubbele schokdempers

Net als zijn voorganger geeft Mercedes-AMG de mastodont een verhoogd onderstel, voorzien van dubbele schokdempers en kolossale banden. Op de G500 4×4-2 bouwde de fabrikanten de wielkasten uit om de 325/55R22-wielen te kunnen onderbrengen. Dat doet de autobouwer ditmaal ook.

In reguliere programma

De G500 4×4-2 – lees als 4×4 kwadraat – verscheen in 2015 op de markt. Mercedes-Benz nam het model op in het reguliere productieprogramma van de G-Klasse. Hij volgde na de G63 AMG 6×6. Dat zeswielige voertuig ontstond als grapje van enkele G-Klasse fans binnen de autobouwer. Na de onthulling van het prototype bleek er veel belangstelling voor het model te zijn, waarna het merk besloot enkele exemplaren te bouwen.

Als derde model rond het opgehoogde G-concept verscheen de G Landaulet met V12-motor. Onder het submerk Mercedes-Maybach kwamen 99 stuks beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.