Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de meest betrouwbare auto, en dat verwacht je niet

Een auto ‘de meest betrouwbare’ noemen is altijd een gewaagde zet. Daarbij is het altijd maar de vraag op welk onderzoek deze uitkomst gebaseerd is. In dit geval is de meest trouwe auto de Nissan Qashqai.

Britse consumentorganisatie Which stelt dit aan de hand van een enquête onder 50.000 Britse consumenten. Hoe betrouwbaar de uitkomst – en de auto – is, kan je je dus afvragen. Al is het onderzoek wel onafhankelijk gedaan.

Nissan Qashqai betrouwbaarste auto

De Nissan Qashqai scoorde niet alleen hoog bij de consumenten, ook de experts gaven de auto vijf sterren. “Nissans inspanningen met de geheel nieuwe versie hebben ertoe geleid dat deze is gekroond tot onze meest betrouwbare auto voor 2023”, aldus Which.

Nissan Qashqai, betrouwbaarste auto
De Nissan Qashqai is de betrouwbaarste auto volgens Brits onderzoek. (Afbeelding: Nissan)

Opvallend is dat de nieuwe Nissan Qashqai zo betrouwbaar is volgens het onderzoek. De voorgaande generatie had namelijk nogal wat aandachtspunten. Motorisch was de auto al redelijk, maar de stoelbekleding had bijvoorbeeld veel last van slijtage. Alle aandachtspunten vind je hier.

Dit zijn de betrouwbaarste (tweedehands) elektrische auto’s

De nieuwe Nissan Qashqai is volgens het onderzoek dus de meest betrouwbare auto geworden. Sterker nog, het onderzoek toont aan dat er geen één andere auto van vergelijkbare leeftijd is die ook vijf sterren haalde.

Engels fabricaat

De Nissan Qashqai wordt in het Britse Sunderland gebouwd. Ook de Juke en Leaf rollen hier van de band. In totaal werden er in de fabriek in 2022 157.619 Qashqai’s geproduceerd door een team van zo’n 6.000 werknemers.

Rijden met de betrouwbaarste auto

Autovisie reed twee jaar geleden met de toen gloednieuwe Nissan Qashqai. Ten opzichte van het oude model groeide de SUV in alle opzichten. Met de 3 cm extra lengte, de 3,2 cm extra breedte en 2,5 cm extra hoogte heeft de designafdeling een stoere auto neergezet. Hoe de Nissan rijdt, zie je in onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.