Autovisie
Autovisie Nieuws 27 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Meerderheid Bentayga-kopers reed nog geen Bentley

Bentley heeft totaal geen moeite om klanten voor de Bentayga te vinden. De fabrikant noteerde in de twee jaar dat het model nu leverbaar is al meer dan 10.000 orders voor de luxueuze SUV. En het gros van de kopers reed voorheen nog geen Bentley.

Liefst zes op de tien klanten was nog geen klant van Bentley. Voor hen vormt de Bentayga dus de eerste aanraking met het prestigieuze merk. De populairste motorisering is tot op heden de W12-versie, maar de Britse autobouwer gaat ervan uit dat de verdeling over een jaar compleet anders is. Van de diesel zijn 1400 stuks verkocht, maar de motorisering kwam geruime tijd na de W12-uitvoering in het programma. De nu aan het programma toegevoegde V8-benzineversie zal de meest gewilde motorisering worden, zo verwacht de autobouwer. Het merk gaat uit van een marktaandeel van 50 procent. De resterende orders zullen voor de W12, de Diesel en de op de Autosalon van Genève 2018 te introduceren plug-in hybrid-versie met V6-benzinemotor en elektromotor zijn.

LEES OOK: DEZE BENTLEY BENTAYGA HEEFT TWEE TANKKLEPJES

Sportiever

De V8 wordt door Bentley iets sportiever aangekleed. De chromen elementen op de W12 kleuren op de V8 hoofdzakelijk glanzend zwart. De V8 beschikt bovendien over een sportuitlaat, aangezien dat een uitdrukkelijke wens van de doelgroep bleek te zijn.

LEES OOK: ROLLS-ROYCE DOET SCHAMPER OVER DE BENTLEY BENTAYGA

Prijs

De V8 heeft inmiddels een Nederlands prijskaartje. Met een bedrag van € 237.731,- nestelt de benzineversie zich tussen de Diesel en de W12 die voor achtereenvolgens voor € 224.687,- en € 285.957,- op de prijslijst staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.