Autovisie
Autovisie Nieuws 25 apr 2016

Smart Brabus is meer show dan go

De Fortwo, Fortwo Cabrio en Forfour zijn nu leverbaar als Smart Brabus. Dat is niet alleen maar uiterlijk vertoon, want de drie krijgen een sterkere driecilinder met 109 pk.

Smart Brabus -21- Autovisie.nl

109 pk

De 0,9 liter driecilinder levert niet langer 90 pk, maar krijgt er bijna twintig stuks bij. Het blok is altijd gekoppeld aan een sportiever afgestelde automaat met dubbele koppeling. In de sprint naar 100 km/h leggen de Smart Brabus Fortwo en Fortwo Cabrio het af tegen hun voorganger. Beide auto’s sprinten in 9,5 seconden naar de 100 km/h, terwijl het vorige model het in 8,9 seconden deed. De topsnelheid is daarentegen wel weer 10 km/h hoger, met 165 km/h. De Brabus Forfour is de snelste Smart van dit moment, met een topsnelheid van 180 km/h. Alleen gaat de auto wel een seconde trager naar de 100 km/h dan zijn tweedeurs broers.

Dikker

Brabus geeft de Smarts als vanouds een licht gewijzigd uiterlijk mee, met grotere wielen. De Fortwo heeft 16 inch wielen vóór en 17 inch wielen achter. De Forfour krijgt rondom 17 inchers. Ook krijgen alle modellen extra luchtinlaten en twee dikke uitlaatpijpen.

Xclusive

Er komt ook meteen een nieuw topmodel van de Brabus Smarts. De Fortwo en Forfour worden leverbaar als Smart Brabus Xclusive. Dat houdt onder meer in dat de auto’s sportstoelen met nappaleder met stoelverwarming, een speciale Brabus toerenteller, andere matten en enkele opties als het LED & Sensor-pakket krijgen.

In de zomer moeten de Brabus Smarts in de showroom staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.