Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Medewerker crasht twee peperdure en super exclusieve Lamborghini’s

Een medewerker van een parkeerplaats in Australië heeft twee super exclusieve en peperdure Lamborghini gecrasht. Het gaat naar verluidt om twee huurauto’s.

Op het Instagram-account van de Australische Craig Jones is te zien dat een Lamborghini zowel de muur als een andere Lamborghini heeft geraakt. De schades zullen flink in de papieren lopen!

Medewerker crasht twee Lamborghini Aventador Ultimae’s

De twee auto’s die de medewerker van de parkeerplaats heeft gecrasht zijn Lamborghini Aventador Ultimae’s. Deze uitvoering is het uitzwaaimodel van de Aventador. Wereldwijd zijn er slechts 600 exemplaren gebouwd. 350 daarvan zijn een coupé, 250 een roadster.

Onder de motorkap van de auto’s ligt een 6,5-liter V12 die goed is voor 780 pk. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint de Italiaanse supercar in 2,8 seconden. Na 8,7 tellen zie je al het getal ‘200’ op je dashboard verschijnen. De topsnelheid van de coupé ligt iets hoger dan van de roadster. De dichte variant versnelt tot 355 kilometer per uur. De nieuwprijs van de gecrashte Lamborghini’s ligt dik boven de 4 ton (per stuk). De waarde van de auto’s is inmiddels flink gestegen – het is immers de laatste Aventador. De auto’s zouden nu meer dan 7 ton waard zijn.

Deze getunede Lamborghini is de sterkste occasion van Nederland

Een pijnlijk moment dus voor de medewerker van de parkeerplaats die de twee Lamborghini’s crashte. Hij zou het rem- en gaspedaal tegelijkertijd hebben ingetrapt terwijl hij de auto wilde parkeren. Hierdoor is de roadster naar voren geschoten. In de video vraagt hij nog om hulp, maar het is al te laat. Bij de crash raakte niemand gewond, maar loopt de schade ongetwijfeld in de duizenden zo niet tienduizenden euro’s.

Rijden met de Italiaanse supercar

Autovisie-redacteur Dries van den Elzen reed vorig jaar nog met de Lamborghini Aventador Ultimae. Hoe leuk die supercar is om te rijden, zie je in onderstaande video.

Is dit de opzichtigste Lamborghini Urus?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.