Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mrt 2018

McLaren komt met 100 actiemodellen van de 570GT

Om de verkoop van de 570GT een extra impuls te geven brengt McLaren in een oplage van 100 stuks de MSO Black Collection. Zoals de naam van het actiemodel al doet vermoeden valt de sportcoupé op door zwarte details.

De MSO Black Collection komt deze zomer beschikbaar, maar de auto’s zijn per direct te bestellen voor een bedrag van 288.000 euro per stuk. Hoeveel exemplaren naar Nederland komen, is nog niet bekend. De orderboeken zijn zojuist geopend.

Identiek

Alle exemplaren van de MSO Black Collection zijn identiek aangekleed. Dat begint bij de Carbon Black-lak, die MSO heeft samengesteld voor het actiemodel. Details als de voor- en achterspoiler, zijskirts en luchtinlaten zijn in zwart uitgevoerd. Het exterieur is verder opgesierd met in Gloss Black Diamond uitgevoerde lichtgewicht wielen in dubbelspaaksdesign. Rond de gesmede wielen plaatst McLaren Pirelli P Zero Corsa-banden, waarachter eveneens in zwart uitgevoerde remklauwen en koolstof-keramische remschijven schuil gaan. Aan de achterzijde prijken zwarte uitlaateindstukken van het lichtere en luidere uitlaatsysteem. McLaren vervaardigt het uitlaatsysteem van titanium, wat vijf kilogram in gewicht scheelt. Mede door het materiaal ligt het geluidsniveau 5 db hoger.

Liftsysteem

McLaren voorziet de 570GT verder van een GT Upgrade Pack met zaken als een liftsysteem op de vooras, een achteruitrijcamera en Bowers & Wilkins Audio-systeem met twaalf luidsprekers. Ook het Sport Pack dynamic handling-pakket behoort tot de aanwezige opties.

Typeplaatje

Binnenin zijn specifiek voor de 570GT MSO Black Collection de Jet Black-lederen en Carbon Black-alcantara bekleding op de middentunnel, onderzijde dashboard, hemelbekleding en het stuurwiel. Op de hoofdsteunen van de sportstoelen is het MSO-logo aangebracht. Tot slot monteert MSO een typeplaatje op de middentunnel.