Autovisie
Autovisie Nieuws 19 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen I.D. R Pikes Peak gaat voor elektrische heuvelklim

Een elektrische hatchback, crossover en luxesedan, Volkswagens I.D.-modellenfamilie wordt steeds uitgebreider. Binnenkort komt er ook een racewagen bij, de Volkswagen I.D. R Pikes Peak.

Pikes Peak

Zijn naam zegt het al, deze auto moet de legendarische Pikes Peak gaan beklimmen. Het wordt ook de eerste Volkswagen I.D. die ook echt zal gaan rijden, want de productiemodellen van de personenwagens zijn nog bijna twee jaar van ons verwijderd. De vierwielaangedreven Volkswagen I.D. R Pikes Peak komt op 24 juni in actie op de berg in het Amerikaanse Colorado.

Romain Dumas

Coureur Romain Dumas neemt plaats achter het stuur van de elektrische racewagen. Zijn doel is om een record te vestigen voor elektrische auto’s. Op dit moment is dat in handen van Rhys Millen, die de 19,99 kilometer lange klim in 8 minuten en 57 seconden (8.57:118 om precies te zijn) aflegde in een e0 PP100. Dumas heeft overigens al de nodige ervaring op de klim. Vorig jaar won hij in een Norma MXX RD Limited en ook in 2016 en 2014 claimde hij de eerste plek tijdens de heuvelklim. De Franse coureur is niet alleen snel op Pikes Peak, ook de 24 uur van Le Mans wist hij tweemaal te winnen en tijdens de 24 Uur van de Nürburgring won hij zelfs vier maal.

Volkswagen I.D. R Pikes Peak

De specificaties van de Volkswagen I.D. R Pikes Peak zijn nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk laat Volkswagen pas iets los als 24 juni wat dichterbij is. Puur voor je beeld, de eO PP100 heeft een vermogen van 1620 pk en 2520 Nm uit zeven(!) elektromotoren. Daarvan zitten er drie voorin en vier achterin. De vierwielaangedreven auto haalt een topsnelheid van 260 km/h. Sprinttijden zijn niet bekend, maar zoals je in onderstaande video kunt zien, moet Volkswagen serieus vuurwerk meenemen om nóg sneller te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.