Autovisie
Autovisie Nieuws 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

McLaren presenteert unieke 600LT Spider op Genève

Hoe stel je een dik 300.000 euro kostende supercar samen? Dat kan best een uitdaging zijn. McLaren Special Operations (MSO) hoopt potentiële klanten van de nieuwe McLaren 600LT Spider te inspireren met een one-off, inclusief bijpassende sleutel.

Napier Green

De McLaren 600LT Spider by MSO is voorzien van de speciale exterieurkleur Dove Grey met contrasterende highlights in Napier Green. Dit kleurschema is een eerbetoon aan de 675LT, aldus McLaren. Napier Green was tijdens de levering van de 675LT een van de officiële leverbare lakkleuren. Sindsdien is deze kleur exclusief leverbaar via MSO Bespoke.

Verf samendrukken

De manier waarop de Napier Green-accenten op deze 600LT Spider by MSO zijn aangebracht, is best bijzonder. McLaren gebruikt een nieuwe techniek waarbij de verf wordt samengedrukt in een licht en flexibel omhulsel met als resultaat een volgens McLaren rijkere finish. De kleur Napier Green is gebruikt voor de remklauwen, de contrasterende stiksels in de bekleding en de 12-uursmarkering op het stuur.

MSO Defined Visual Carbon Fibre Front Fender Louvres

De McLaren 600LT Spider by MSO is aangekleed met de nodige opties, zoals het koolstofvezel optiepakket met onder meer MSO Defined Visual Carbon Fibre Front Fender Louvres. Dit zijn zogeheten kieuwen. Volgens McLaren zijn deze kieuwen uitgegroeid tot een van de meest populaire opties voor de 600LT. De inklapbare hardtop is uitgevoerd in MSO Bespoke Carbon Black en de tienspaaks Ultra Lightweight gesmede lichtmetalen wielen hebben een hoogglans zwarte finish. De optionele carbon kuipen uit de McLaren Senna zijn ook in deze tweezitter te vinden. Verder heeft deze 600LT Spider het McLaren Track Telemetry (MTT) met laptimer en drie camera’s.

Korte periode

“Bijna de helft van alle kopers van de 600LT Coupe maakt gebruik van de diensten van MSO, dus is het logisch om een 600LT Spider by MSO te presenteren tijdens de Geneva International Motor Show”, aldus Ansar Ali, Managing Director, McLaren Special Operations. McLaren produceert de 600LT Spider naar eigen zeggen voor een korte periode van ongeveer één jaar. Naar verluidt worden er in die periode ongeveer vijfhonderd exemplaren gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.