Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Mazda MX-30 is vernieuwd en krijgt flinke upgrade

De Mazda MX-30 is door z’n makers technisch onder handen genomen en heeft zodoende een flinke upgrade te pakken. De vernieuwde versie staat per september in de showroom. Wat is er nieuw?

Het gaat met name om de laadprestaties van de Mazda MX-30. Door technische updates kan de EV nu driefasenladen. Daarmee is het AC-laadvermogen gestegen tot 11 kW. Hang je de EV straks aan een paal die dat vermogen levert, dan duurt het dus iets meer dan 3 uur om de accu op te laden. De Mazda MX-30 heeft namelijk een 35,5 kWh-batterij.

Mazda MX-30, R-EV, Range Extender, wankelmotor, rotatiemotor
(Afbeelding: Mazda)

Sneller snelladen

Ook kan de eerste EV van de Japanse autobouwer nu sneller snelladen. Voorheen trok-ie maximaal 40 kW naar binnen, maar dat is verhoogd tot 50 kW. Daardoor is de snellaadtijd met 10 minuten verkort, meldt Mazda. Laden tot 80 procent duurt nu nog 26 minuten. Kun je daarna in theorie weer 160 kilometer rijden.

Mazda stelt verder dat het ook de geluidsfrequentie heeft geoptimaliseerd. Concreet komt het erop neer dat de geluiden die ín de auto te horen zijn lijken op de geluiden die je hoort terwijl de auto rijdt. Waarom? Zo kan de bestuurder de hoeveelheid koppel op een natuurlijke manier herkennen, aldus Mazda.

Gietvormen

Zoals we van de fabrikant kennen, voegt het ook een aantal nieuwe ex- en interieurkleuren aan het gamma toe. De Mazda MX-30 is zodoende straks ook verkrijgbaar in Modern Confidence (wit) en Industrial Vintage (bruin). Ook de tinten Jet Black en Zircon Sand, tinten die we kennen van andere Mazda’s, zijn straks beschikbaar. De laatstgenoemde tint is een natuurlijk beige dat is geïnspireerd op de kleur van zirkoonzand. Waarom? Mazda begon ooit als producent van gietvormen, en dus past die kleur bij de heritage van het merk. Weet je dat ook weer.

Als laatste heeft Mazda goed nieuws voor de fietsliefhebbers onder ons. Optioneel is de MX-30 namelijk verkrijgbaar met een fietsendragertrekhaak, die met maximaal 75 kg mag worden belast (gewicht van de fietsendrager en de fietsen).

Prijs vernieuwde Mazda MX-30

De vernieuwde Mazda MX-30 kan vanaf juni besteld worden, maar de auto komt in september naar ons land. Vernieuwde prijzen maakt de importeur later bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.