Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Mazda geeft update aan CX-5 met sportieve uitvoering

Mazda heeft haar succesvolle cross-over CX-5 een opfrisbeurt gegeven voor het aankomende jaar. Met de extra keuze uit motor- en versnellingsbakcombinaties, de toevoeging van een extra uitrustingsniveau en minder emissies kan de CX-5 er – volgens Mazda – weer even tegenaan.

De belangrijkste verandering is dat de basisversie van de CX-5 nu ook met automatische versnellingsbak leverbaar is. Eerder waren kopers van deze versie aangewezen op een handmatige versnellingsbak. De zwaarste motorisering (194 pk) is nog steeds altijd voorzien van een automaat.

Update

Door de automatische versnellingsbak is de CO2-uitstoot van de modellen gedaald. Daarmee wordt de vanafprijs van de CX-5 – met automaat – lager. Daarnaast biedt de nieuwe versie een update voor het multimediasysteem dat standaard ook voorzien is van DAB+. Ook het inbraakalarm – zonder SCM-certificering – zit zich op elke nieuwe CX-5. Optioneel kan er nog gekozen worden voor bijvoorbeeld Apple Carplay, een navigatiekaart en head-up display.

Mazda CX-5
Mazda CX-5

Nieuwe uitvoering

De Mazda heeft nu als optiepakketten de Luxury en Signature. Daar komt een sportieve uitvoering bij, die tussen die twee pakketten gepositioneerd is. De CX-5 ‘Sportive’ biedt zoals de naam al doet vermoeden een sportiever design. Aan de buitenkant zie je zwarte details zoals: zwarte spiegelkappen en interieurlijsten. Daarnaast wordt deze editie ook geleverd met 19 inch zwarte sportwielen. Ook zien we in het interieur het sportieve randje terug. Qua uitrusting beschikt de Sportive over dezelfde uitrusting als de Luxury editie, maar bovendien krijgt hij zwart kunstleer met kunstsuéde zitvlakken en rode stiksels.

Prijzen voor de CX-5 modeljaar 2021 beginnen bij € 35.990,-. Voor de automaat moet 3.000 euro meer betaalt worden. Ga je voor de sportive uitvoering dan ben je iets meer dan 40 mille kwijt. Voor de hoogstvermogende motor, de 194-pk versie, beginnen de prijzen bij € 42.590,-.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.